Følelsesladet debat

JEG FULGTE med interesse debatprogrammet på DR 2 forleden omkring sygehusstrukturen i Århus Amt.

Der er mange følelser blandet ind i denne debat, og jeg er sikker på, at der blandt medlemmerne af amtsrådet også har været meget følelsesladede diskussioner, før man traf den endelige beslutning om ændringerne i sygehusstrukturen, som mest af alt berører Samsø, Grenaa og Odder sygehuse.

Vi oplevede en saglig og velargumenterende amtsborgmester, som på en fortrinlig måde redegjorde stort set for alle aspekter, som har dannet baggrund for "den visionære beslutning", som jeg fuldt ud kan tilslutte mig.

Offentlige strukturer og organisationsmodeller skal tilpasse sig den faktiske udvikling i samfundet.

Strukturændringer i sygehussektoren har altid været genstand for en stor følelsesladet debat i de efterhånden mange ændringer, der allerede er gennemført rundt i landet.

Vi vil se mange flere offentlige struktur- og organisationsændringer.

Kommunerne har meldt sig på banen, og sammenlægninger mellem kommuner vil se dagens lys, hvor Bornholm viste opskriften.

Told og skat har gennemført mange ændringer gennem året.

Politikredssammenlægninger skal også gennemføres, men her er den politiske debat knap begyndt. Denne debat vil også appellere til følelserne - nok lidt på samme måde, som vi har oplevet det i sygehusdebatten.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen