Godt forlig for skolerne

BO ABRAHAMSEN kritiserer i JP-Århus 3/10 budgetforliget på folkeskoleområdet. BA mener tilsyneladende, at folkeskolen ville have haft større glæde af et forlig, hvor Venstre havde medvirket.

Forligspartierne har taget væsentlige skridt til at forbedre folkeskolen. Der er i budgetforliget afsat 1,1 mio. kr. i 2003 stigende til 5,7 mio. kr. i 2006 til ekstra støtte til de svageste elever. Specialundervisningen styrkes med 3,5 mio. kr. Der er endvidere afsat midler til at implementere en ny ledelsesstruktur på folkeskolerne og to mio. kr. om året til undervisningsmidler og software.

Bo Abrahamsen skriver i sit indlæg, at den borgerlige regering betaler for de ekstra timer i dansk, matematik, natur og teknik og idræt. Lad mig slå fast, at staten kun finansierer godt halvdelen af udgifterne.

Trygt skoleforløb

BA finder også, at budgetforliget er skadeligt for samarbejdet mellem skole og hjem. Jeg må gå ud fra, at han henviser til, at kontoen til bladudgivelse (på 200.000 kr.) bortfalder. Det betyder ikke, at kontakten til forældrene nedprioriteres, idet bladudgivelserne erstattes af Skolevæsenets nye internetbaserede Skoleportal.

Budgetforliget indeholder to vigtige hensigtserklæringer om modernisering af skolernes lokaler samt afskaffelse af vandreklasser. Begge ønsker prioriteres meget højt af skolerne, og de vil stå højt på prioriteringslisten ved den kommende udmøntning af anlægsreserven.

Jeg mener, at budgetforliget er udtryk for vilje til at sikre børn og unge i Århus et godt, trygt og lærerigt skoleforløb. Vi har præsenteret vores visioner, og vi har vist vilje til handling ved at bevilge penge, så vores visioner kan blive til virkelighed.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.