Ingen erstatning til brudgom

Trods kraniebrud og livsfare er der ingen erstatning til den brudgom, der blev overfaldet til sit bryllup på Hotel Royal. Ifølge retten var den 37-årige langt hen ad vejen selv skyld i den voldsomme medfart.

Han var i livsfare og havde åbent kraniebrud, efter at han blev overfaldet til sit bryllup på Hotel Royal natten til den 18. marts, men der var ingen erstatning til den 37-årige brudgom Klaus Garde Nielsen, da Retten i Århus i går behandlede sagen om overfaldet på ham.

To mænd af irakisk oprindelse på 30 og 22 år blev idømt hver seks måneders fængsel for overfaldet, men ifølge dommeren var der ingen torterstatning til den 37-årige, fordi han ikke havde været udsat for nogen egentlig krænkelse. Tværtimod havde brudgommen langt hen ad vejen selv lagt op til sammenstøddet.

Opgør i brudesuiten

»Forurettede (Klaus Garde Nielsen, red.) optrappede to gange situationen,« lød det fra dommer Otto Bisgaard blandt andet med henvisning til, at brudgommen meget hårdhændet forsøgte at smide de nu dømte ud fra sin brudesuite.

Det voldelige overfald fandt sted i suite 315, hvor Klaus Garde Nielsen hen på bryllupsaftenen befandt sig.

De to dømte var kommet til festen for at køre en af deltagerne hjem, men bruden inviterede dem til at blive. På et tidspunkt skulle nogle af gaverne bæres op til suiten, hvor brudgommen befandt sig. De to udenlandske gæster tilbød at hjælpe med at bære, men så tog begivenhederne fart.

Ankommet til suiten blev de to mænd kaldt for "perkere" af brudgommen, der begyndte at smide dem ud.

Herefter er det ikke helt klart, hvad der skete, men brudgommen blev i hvert fald slået i hovedet med en metallampe, som var en af de mange bryllupsgaver. Resultatet var et åbent kraniebrud, og han blev hurtigt kørt på hospitalet i ambulance.

Langt synderegister

Brudgommen, der selv har et alenlangt synderegister med blandt andet selskabstømning og mandatsvig for 20 milllioner kroner, underslæb og bedrageri med i bagagen, havde efter dommen ikke afgjort, om han vil bringe spørgsmålet om torterstatning videre i retssystemet. Selv havde han nedlagt påstand om en erstatning på 50.000 kroner.

De to dømte, der er politiske flygtninge, slap for udvisning fra Danmark, blandt andet fordi voldsepisoden opstod tilfældigt, men den enes forsvarer, advokat Peter Bach-Nielsen, synes, at dommen var hård.

»Jeg mener, at seks måneders fængsel er meget, når det hele begyndte med, at de to ville hjælpe med at bære gaver op,« sagde Peter Bach-Nielsen, der repræsenterede den 22-årige.

Begge de dømte udbad sig betænkningstid, men efter retsmødet udtrykte den 30-åriges forsvarer, advokat Christian Krag, betænkelighed ved at anke - væsentligst fordi der ifølge advokaten er en reel risiko for, at dommen bliver skærpet.

christian.hansen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen