Bange anelser før kamp mod Køge

AGF tabte på ny til kontraspecialister. På søndag dukker ligaens bedste udehold op i Århus.

Alt det positive, AGF hentede med hjem fra 2-1 sejren over AaB i sidste runde af ligaen, satte holdet til i aftes på Viborg Stadion.

Manglende ærgerrighed i nærkampene, alt for stor egoisme i det offensive spil og trætte spillere i alle tre kæder var til skue i pokalkampen.

Formede sig som sidst

»Det formede sig, som da vi mødte Viborg hjemme. De lukker bagud med ni spillere, og det gør de så godt, at der ikke er plads til at spille på. Og så er der for mange af vores, der spiller for sig selv, holder på bolden i stedet for at sende den videre første gang. Det var vel kun Brian Steen, der var i stand til det,« vurderede AGF-træner Poul Hansen, som kun i en periode i første halvleg så sit hold trille bolden kvikt rundt.

Udfald i alle kæder

I alle tre kæder var der udfald. Søren Pedersen så til tider sløj ud på venstre back, Henrik Risom var uopmærksom ved to af målene. På midtbanen fik Alex Nørlund intet ud af sit løbearbejde, det samme gjaldt Anders Bjerre, mens især Bojan Djordjic var sen til at slippe bolden. De tekniske finesser førte intet med sig. Holdets enlige angriber, Morten Rasmussen, så slidt ud efter landsholdstjeneste i den forløbne uge.

Må ikke tabe nærkampe

»Mod AaB var vi også bagud, og da kom vi ud for et langt større pres end mod Viborg. Måske er det nemmere for os at håndtere. Viborg lavede ikke mange fejl, og så kom de til at se målfarlige ud. Mod Køge på søndag må vi ikke tabe nærkampene, som vi gjorde mod Viborg i de første 20 minutter, for så kan vi ikke fastholde vores pres,« sagde AGF-træneren, som næppe laver meget om på holdet.

Overvejer ændringer

»På reserveholdet har jeg Nikolaj Hust, Tommy Nielsen og Allan Borgvardt. Selvfølgelig vil jeg overveje at ændre, men så mange muligheder har vi heller ikke. Når man taber 0-3 bliver man altid bomber tilbage, og det positive, vi tog med fra AaB-kampen, er pist væk nu,« sagde Poul Hansen, som i forgårs så sit hold spille og kæmpe indædt til træningen. Dyder, der ikke eksisterede i udpræget grad i aftes.

»Mærkeligt, for vi har trænet helt vildt godt med intensitet,« lød det fra AGF-træneren efter en sløj indsats som må give bange anelser i AGF-lejren før mødet med superligaens mest effektive udehold, Køge, som har hentet 10 ud af sine 13 point på fremmede baner.

jesper.engmann@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen