SF foreslår en alternativ spareplan for sygehuse

SF lancerer nu en alternativ spareplan i amtet, der som udgangspunkt bevarer alle sygehuse i Østjylland.

Det er muligt at bevare alle sygehuse i Århus Amt.

Det mener partiet SF, der nu er klar med en alternativ spareplan.

»Vi tager udgangspunkt i at bevare en decentral struktur, men samtidig skal der laves en ny plan for, hvordan de forskellige lægefaglige specialer kan fordeles mellem alle sygehusene,« siger SF's sundhedsordfører, Bente Nielsen.

Hovedmålet er at få en plan, der i højere grad tager hensyn til patienterne og samtidig sikrer fornuftige forhold for de ansatte.

Andre årsager

»Hvis Sygehusledelsen i Århus Amt ikke kan varetage sine landsdelsspecialer uden dermed at tilsidesætte de almindelige patienters ønske om kvalitet, tryghed og nærhed, kan ingen af de øvrige jyske amter i fremtiden have et sådant sundhedsvæsen. Og jeg nægter at tro på, at det er tilfældet. Der må ligge andre årsager og hensigter bag, at man vil nedlægge de små sygehuse i Århus Amt,« siger Bente Nielsen.

Hun er samtidig oprørt over, at sygehusledelsen og amtets ledelse har afvist at forlænge høringsperioden i forbindelse med den fremlagte sygehusplan.

Alt for hurtigt

»Det hele går alt for stærkt. Det er ikke kun selve planen, der er grund til at overveje igen - det er også den personaleprocedure, amtet er i gang med,« siger Bente Nielsen.

»Jeg forstår godt, at personalet finder det frastødende, at man er i fuld gang med at forberede personaleflytninger og afskedigelser, lang tid før nogen overhovedet ved, om der er tilslutning til amtets sygehusplaner. Det er faktisk at holde både borgere og ansatte for grin.«

SF foreslår konkret i det nye forslag, der er sendt til amtets Sundhedsudvalg, at der udarbejdes en ny tidsplan over et halvt år, så både politikere, personale og andre berørte får en reel mulighed for en ligeværdig debat om fremtidens sygehusstruktur i amtet.

jens.jorgensen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen