Fra OBS til Xtra i Viby

Efter halvanden måneds nyindretning åbner i dag det tidligere OBS varehus i Viby som Kvickly Xtra med et 9500 kvm. stort salgsareal.

Med et gratis morgenbord fra kl. 6 til kl. 7 ledsaget af musik fra sækkepiber og med hundredevis af papirdannebrogsflag hængende fra loftet åbner det tidligere OBS varehus i Viby her til morgen med et mere tidssvarende look, indretning og koncept som Kvickly Xtra.

Tilsvarende åbnes 14 andre Kvickly Xtra varehuse over hele landet i dag, og det sker med en meget omfattende markedsføring med blandt andet branchens hidtil største tilbudsavis:

Vækst

»Der er tale om den største åbningsfest af en butikskæde i Danmark, og det er aldrig før sket, at man har udgivet så store tilbudsaviser, som det er tilfældet nu for Kvickly og Kvickly Xrta på tilsammen 136 sider,« fortæller den 35-årige varehuschef i Viby, Per Steen Larsen.

Han har været chef i to år, og i den periode var OBS i Viby det hastigst voksende rent omsætningsmæssigt blandt de i øvrigt skrantende OBS varehuse.

Det er den vækst, som Per Steen Larsen og hans 225 personer store personalestab har sat sig for at holde og helst udbygge.

»Vi har indrettet varehuset gennem den seneste halvanden måned, og især haft meget travlt den seneste uge op til åbningen. Personalet har klaret det meste, men vi har haft hjælp af håndværkere fra en særlig taskforce,« siger Per Steen Larsen.

Kvickly Xtra i Viby har et butiksareal på 9500 kvm, og stamkunderne har i takt med ombygningen fundet ud af, at mange varegrupper nu er placeret andre steder i den store bygning. Xtra minder om et kæmpe stormagasin i ét plan.

Varegrupperne er blevet talrigere med en særlig vægt på non-food varer, og ud er f.eks. gledet den tidligere afdeling for malervarer.

Nye områder

Det tidligere cafeteria er lukket og genopstået som en café i området foran kassesluserne, som der i øvrigt er 14 af - én færre end der var i OBS. I samme område er også en butik med kaffespecialiteter efter det såkaldte Baresso-koncept, som varehuset har købt af denne nye danske kaffekæde.

Som noget nyt kan man nu ud fra klædedragten se, i hvilken afdeling i Xtra en medarbejder kommer fra. Grønthandlerne har grønne forklæder, slagterne har bowlerhatte og blå dragter, fiskehandlerne er helt i sort, bagerne i hvidt o.s.v.

Snigpremiere

I går var der så at sige en snigpremiere på Xtra i form af en indbudt reception for leverandører, personale med familier og kærester. Alle fik mulighed for at handle, inden de tog hjem.

Personalet får som tak for en meget stor indsats de seneste uger blandt andet en ekstra stor julefrokost i år, lover Per Steen Larsen.

Frokosten holdes altid på et ryddet område i varehusets store lager.

Kvickly Xtra åbner som nævnt dørene til morgenbord kl. 6, og varehuset åbner kl. 7.

Den officielle åbning foretager fodboldtræner Poul Hansen fra AGF ved at klippe et rødt bånd over.

kay.rasmussen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen