Folkeprotest mod sygehuslukninger

Op imod 60.000 har foreløbig protesteret mod sygehuslukninger i Grenaa, Odder og på Samsø. Underskrifterne afleveres af stort demonstrationstog næste uge på amtsgården i Århus.

Protesterne mod Århus Amts spareplaner på sygehusene nærmer sig nu en regulær folkeprotest. Underskrifter fra vrede østjyder vælter ind til aktionsgrupperne i Grenaa, Odder og på Samsø. 57.000 har allerede skrevet under. Tallet ventes at vokse yderligere, og samtidig forberedes et protesttog til amtsgården i Højbjerg.

1000 fra Samsø

Aktionsgruppen Samsø Sygehus' Venner har allerede fået dispensation fra Søfartsstyrelsen til at sejle to Samsø-færger direkte til Århus Havn mandag morgen den 21. oktober, hvorfra op imod godt 1000 deltagere ventes at fortsætte til amtsgården.

Her vil man før et møde i amtets økonomiudvalg aflevere de over 5500 underskrifter indsamlet på øen mod sygehuslukningen. Det oplyser Jürgen Helm fra pressegruppen i venneforeningen.

Allerede dagen før bliver der demonstreret mod amtets spareplaner, når op imod et par tusinde borgere fra Djursland ventes at deltage i et demonstrationstog, som søndag eftermiddag vil deponere de over 30.000 indsamlede underskrifter mod lukningsplanerne af Grenaa Centralsygehus.

Opfordring til Djursland

»Vi opfordrer folk på hele Djursland til at tage på søndagsudflugt til amtsgården i Århus for at vise deres utilfredshed med amtets planer,« siger Jørgen Lund fra Idégruppen Grenaa.

Underskrifterne bringes frem af en gammel ambulance, som følger efter en stor gruppe stafetløbere, der på skift tager turen fra Grenaa over de fem Djursland-kommuner til Århus.

I Odder var der onsdag aften endnu et stort borgermøde mod lukningsplanerne af sygehuset. Forinden var der fakkeltog fra sygehuset gennem byen til Odderhallen med flere tusinde deltagere.

I Odder er der indsamlet godt 21.000 underskrifter, som også vil blive afleveret til politikerne på amtsgården i Århus.

Nyheder

Side 3

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen