Bilerne mobbes væk fra Ryesgade

Ryesgade bliver en endnu større indkøbsgade, når Bruuns Galleri åbner næste efterår med sine 1200 P-pladser , mener de handlende.

Bilister, som vover sig ind på Ryesgade, når Strøget er færdigt, må regne med at blive mobbet hurtigt ud af gaden igen.

Det tror i hvert fald gadeforeningens formand Claus Bech fra Fredgaard Radio.

Han har også store forventninger til Ryesgade som byens kommende store indkøbsgade.

»Ryesgade bliver ikke en gågade, men i forbindelse med moderniseringen forsvinder alle parkeringspladserne, og så vil mange bilister ikke længere have nogen grund til at køre ind i gaden,« siger Claus Bech.

Når omlægningen af Strøget og Ryesgade er helt færdig omkring 1. december vil bilisterne blive mødt af gående, som ikke uden videre vil finde sig i kørende trafik, mener Claus Bech:

»Jeg formoder, at mange gående i Ryesgade vil sige til bilisterne - "hva' laver I her! Dette er en gågade". Når der så oveni ikke længere er parkeringspladser, og der kun må laves korte stop for af- og pålæsning, tror jeg, at den kørende trafik i Ryesgade vil falde meget,« vurderer Claus Bech.

Han siger, at det er besluttet at tillade bilkørsel, fordi nogle har ærinder til f.eks. den katolske skole, skolen i Ryesgade og til butikker og liberale erhverv.

Claus Bech tror, som de øvrige handlende i gaden, at Ryesgade har en lysende fremtid som indkøbsgade. Især fra næste efterår, når Bruuns Galleri åbner bag Banegården og bliver et trækplaster for byen.

Stor betydning

»Det får også stor betydning, at der bliver 1200 parkeringspladser i Bruuns Galleri. Jeg tor, at mange vil parkere der, når de skal på indkøb på Strøget,« siger Claus Bech.

Han glæder sig også over, at Ryesgade vil få et større område med udeservering, når indehaveren af Sigfreds Kaffebar, Thomas Sigfred Nielsen, får realiseret sine planer.

Han har i en udbudsrunde købt Strøgets øl- og pølsevogn, som flyttes fra indgangen til Telefonsmøgen til Ryesgade - ud for netop Sigfreds Kaffebar.

Planen er at skabe et sammenhængende område med udeservering med 40-45 pladser ved borde. Thomas Sigfred Nielsen oplyser, at han tumler med flere planer, men at han endnu ikke er klar med en ansøgning til kommunen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen