Kokain gemt i beautyboks

En 37-årig kvinde fra Århus brugte sin beautyboks til narko-forretninger. Politiet fandt både kokain, regnskab og en skarpladt revolver i boksen, som kvinden skjulte hos en nabo.

19.000 kroner, 39 gram kokain, regnskabssedler og en revolver med seks skarpe skud. Det var, hvad en 37-årig kvinde opbevarede i en beautyboks, som hun havde gemt hos sin nabo i Århus midtby.

Kvinden blev i Retten i Århus i går idømt otte måneders fængsel for ulovlig våbenbesiddelse og salg af narkotika. Den 26-årige nabo fik fem måneders fængsel for at have hjulpet kvinden.

Det var et anonymt tip, der ledte politiet på sporet af, at der blev solgt narkotika på den 37-årige kvindes adresse, og at hun havde mindst et skydevåben.

Ransagning i lejlighed

Den 5. august ransagede kriminalpolitiet kvindens lejlighed, men fandt kun otte gram kokain, som kvinden forklarede, var til eget forbrug. Desuden fandt betjentene 28.000 kroner i kvindens pung. Kvinden fortalte, at hun havde pengene, fordi hun havde solgt en ejerlejlighed. Det mente politifolkene ikke, var grund nok til at fængsle kvinden, så de forlod lejligheden igen.

Dagen efter modtog politiet atter et tip om, at der blev solgt narkotika hos kvinden. Desuden fortalte anmelderen, at hun gemte sine varer hos sin nabo.

Denne gang blev en politipatrulje sendt til stedet. Betjentene ransagede genboens lejlighed og fandt beautyboksen i et køkkenskab. Herefter gik de ind i kvindens lejlighed og ransagede den på ny. Nu fandt de blandt andet en vægt med kokainrester. De 28.000 kroner, der havde været i kvindens pung dagen før, var der intet spor af.

Naboer fængslet

Nu blev både naboen og kvinden fængslet, mens kriminalpolitiet efterforskede sagen.

Den 37-årige kvinde forklarede i retten, at hun havde haft et nært forhold til sin 26-årige nabo, og at de var kommet og gået hos hinanden, som de havde lyst, dog uden at være kærester.

Det gode forhold mellem de to var dog noget forværret, da de mødtes i retten i går.

Gensidige beskyldninger

De to havde nemlig begge tidligere forklaret til politiet, at det var den anden, der var ansvarlig for kokainen. Kvinden havde beskyldt naboen for at have solgt hende 100 gram kokain, mens naboen havde beskyldt kvinden for at have solgt narkotika til andre personer ved flere lejligheder.

Ingen af de to ville dog stå ved deres tidligere forklaringer i retten i går.

Ved politiets tekniske undersøgelser af beautyboksen er det imidlertid kommet frem, at kvindens fingeraftryk var på flere ting i boksen, mens naboen ikke havde afsat nogle fingeraftryk.

Han forklarede da også i retten, at han ikke kendte koden til boksen, og at han kun opbevarede den, fordi han jævnligt fik kokain eller penge for at have den stående.

Kvindens fingeraftryk var blandt andet på nogle af de regnskabssedler, der lå i boxen.

Sedlerne var forsynet med navne og tal, givetvis pengebeløb.

»Jeg ved ikke, hvad det er, men det er altså ikke et narkoregnskab,« forklarede kvinden i retten.

De 28.000 kroner, som var forsvundet i løbet af natten, var ifølge kvinden blevet brugt på et restaurantbesøg og et hotelophold på Djursland. Hun benægtede pure, at de 19.000 kroner i beautyboksen havde noget at gøre med hende.

Skal afsone en måned

Kvinden skal nu afsone en måneds fængsel ud af de otte, som dommen lyder på. Dommeren gjorde nemlig fire af månederne af dommen betinget, og kvinden har allerede siddet varetægtsfængslet i tre måneder.

Den 26-årige nabo skal også afsone en måneds fængsel. Han blev idømt tre måneders ubetinget og to måneders betinget fængsel, og har siddet varetægtsfængslet i en måned.

peter.moeller@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen