Studerende i børnehave

I MANGE år har man talt om, at det er i studietiden, man skal have børn. Det er her, den enkelte har bedst tid og bedst råd, forlyder det. Det er derfor på højtid, at de folkevalgte bakker op herom. Dette skal ske ved et mere fleksibelt tilbud om daginstitutionsplads - evt. nogle timer om ugen.

Når studerende vælger at få børn, har de ligesom alle andre brug for en dagsinstitutionsplads. Men skal børn af studerende virkelig optage fulde pladser, når der ofte reelt alene er brug for pasning i et par timer om ugen? Mange studerende har alene undervisning få timer om ugen og kan herudover frit administrere deres (fri)tid. Men uanset om den enkelte måtte ytre ønske herom, er det sjældent muligt at få pasning blot få timer om ugen. I Roskilde har en række studerende på RUC på eget initiativ skabt en ordning, hvor man gennem et fastsat tidsskema sikrer studerende forældre mulighed for at få passet deres børn, netop når der er undervisning. Et fremragende initiativ man bør kunne tage ved lære af.

En umiddelbar ulempe med en fleksibel ordning som denne kan være øget bureaukrati, hvilket jeg som konservativ som udgangspunkt er imod. Men når dette sker m.h.p. skabelse af bedre forhold for flere, og når det samtidig kan reducere det offentliges udgifter, er det svært at få øje på vægtige modargumenter. En sådan ordning vil derimod være til fordel for ikke alene det offentlige, men også den enkelte studerende. Kommunerne sparer penge i form af bedre udnyttelse af de eksisterende pladser, mens den studerende gennem en sådan ordning med langt større sandsynlighed vil kunne få passet sit barn, når der er brug for det.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen