Århusiansk families genforening forsinket

Den 18-årige Århus-kvinde, der har været tilbageholdt i eks-Jugoslavien, ankom i aftes til Danmark - et døgn forsinket. Manden, der havde holdt hende indespærret, havde lagt forhindringer i vejen

Den 18-årige Marjane Malekzade, der ifølge sin familie i Århus har været holdt fanget og udsat for vold i eks-Jugoslavien, blev i går tilbageholdt i lufthavnen i Beograd, da hun med hjælp fra Udenrigsministeriet var på vej hjem til Danmark.

Familien Malekzade var fredag ellers på vej til København for at hente den 18-årige pige i Kastrup kl. 19.30.

Men på motorvejen ud for Odense blev familien ringet op fra Den danske Ambassade i Beograd.

Beskeden var nedslående.

Lufthavnsbetjente i Beograd Lufthavn ville ikke lade Marjane Malekzade forlade eks-Jugoslavien, fordi hendes visum var udløbet.

Søgte opholdstilladelse

Og fordi den jugoslaviske mand, som ifølge familien har tilbageholdt Marjane Malekzade mod hendes vilje, har søgt om opholdstilladelse til hende i Jugoslavien.

Familien måtte derfor vende bilen og køre tilbage til Århus.

Ifølge Marjane Malekzades storesøster, Pari Malekzade, tog ambassaden dog straks kontakt til de relevante jugoslaviske myndigheder og løste problemet.

Familien kunne således hente Malekzade i går - et døgn forsinket - hente Marjane Malekzade i Københavns Lufthavn i Kastrup.

Her stopper dramaet dog ikke.

Manden har samtidig ringet til ambassaden og truet Marjane Malekzade med, at han vil kidnappe hende, hvis hun ikke vender tilbage til ham. Derfor tør den 18-årige pige ikke være alene, når hun kommer til Danmark.

Frygter manden

»Hun er bange for ham og vil aldrig se ham igen. Så når hun kommer tilbage, skal en fra familien være sammen med hende hele tiden,« siger Pari Malekzade.

Lillesøsteren har desuden fortalt hende, at hun har blå mærker over hele kroppen og i ansigtet, fordi den jugoslaviske mand har slået hende.

Manden er i forvejen kendt af politiet i Danmark, der sætter ham i forbindelse med flere pelstyverier - bl.a. fra Utzon Skind og Pels i Århus i november.

Her fra har man dog endnu ikke beviser på, at han rent faktisk har bortført den 18-årige pige, eller om hun f.eks. er taget frivilligt med til eks-Jugoslavien og siden er tilbageholdt mod sig vilje.

heidi.plougsgaard@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen