Håndbold: Alvorens time nærmer sig for Skovbakken/Brabrand

Efter knap en måneds ventetid er det tid for den første kvalifikationskamp for Skovbakken/Brabrands ligadamer.

Modstanderen Team Esbjerg har vundet næsten alt i denne sæson, men Skovbakken/ Brabrands træner tror på sejr.

Der er egentlig ikke så meget at sige til situationen, når Skovbakken/Brabrands håndboldligahold i aften løber på banen i Vejlby Risskov Hallen til den første kvalifikationskamp mod Team Esbjerg om en plads i næste års håndboldliga. En sejr på hjemmebane vil give det bedst mulige udgangspunkt for returkampen på lørdag, og samtidig lægge alt presset på Team Esbjergs skuldre. Et nederlag det modsatte.

»Jeg har ubetinget respekt for Team Esbjerg og deres koncepttro spil. Men udgangspunktet for os er, at vi skal spille op til vores bedste niveau. Så vil vores fysiske overskud, og rutine fra ligaen blive afgørende,« siger Skovbakken/Brabrands træner Jens Bruun inden aftenens vigtige kamp.

Kortlagt modstanderen

Jens Bruun har set Team Esbjergs sidste fire kampe, og han har brugt meget tid på at kortlægge esbjergensernes styrker og svagheder.

»Team Esbjerg er så koncepttro, at de er svære at spille i mod. Deres angrebsspil er bundet meget op på Lotte Haandbæk og Lena Jensen, og holdets styrke er, at deres spillestil er stærkt indarbejdet. Forsvarsmæssigt kan de finde hvad som helst. De har brugt tre forskellige opstillinger i den sidste tid. Jeg mener ikke, de kan overraske os med noget. Det betyder omvendt ikke, at vi ikke kan få det svært. Men hvis Team Esbjerg skal vinde, skal de lukrere på vores fejl. Derfor skal vi fejlminimere mest muligt. Men vi vil alt andet lige også få en anelse mere tid og plads mod Team Esbjerg, end når vi har spillet mod de store hold i ligaen,« siger Jens Bruun.

Selvom det næsten er en måned siden, at Skovbakken/Brabrand spillede sin sidste turneringskamp, er det et hjemmehold, der er topforberedt til opgaven. Således har Skovbakken/Brabrand spillet to træningskampe mod ligahold, og det har været meget opløftende for det århusianske fusionshold.

»Vi slog FOX Team Nord med otte mål før påske og tabte kun med 26-24 til GOG i påsken. Og GOG er vel at bemærke ved at forberede sig til slutspillet. Samtidig har vores træning fungeret utrolig godt, så jeg synes, vi ser skarpe ud,« siger Jens Bruun optimistisk.

Team Esbjerg, der blev nummer to i 1. division vest efter 19 sejre i 20 kampe, har kvalificeret sig til kampene mod Skovbakken/Brabrand ved at vinde stort over Freja fra 1. division øst i to af de tre indbyrdes kampe. Vestjyderne har tidligere i flere omgange været i den bedste række, og stammen på holdet var også med, da holdet efter sidste sæson rykkede ud af håndboldligaen.

»Team Esbjerg har vundet flere kampe end os i år. De har vadet fra sejr til sejr, så deres psykologiske ballast er sikkert helt i top. De har alt at vinde med en oprykning og har spillere, der har prøvet de her kampe før. Det er det, vi er oppe imod. Alligevel er jeg sikker på, at vi kan vinde den første kamp,« siger Jens Bruun, der stiller med den stærkest mulige opstilling til kvalifikationskampen. Kun Lene Aggerholm, der har sprængt blindtarmen, er ikke med. I stedet spiller Birgitta Kaas, der fik et forrygende comeback i målet i de sidste kampe i årets liga.

Sænket billetpriser

Skovbakken/Brabrand håber på mange tilskuere til kampen mod Team Esbjerg, og derfor har klubben sat billetpriserne ned til det halve.

»Det er en meget vital kamp for os, og vi ønsker så god en kulisse som muligt. Derfor er der gratis entré for børn under 15 år og halv pris på resten af biletterne. Vi har noteret os, at århusianerne gerne vil dukke op til håndbold, når der er spænding på højkant. Og mod Team Esbjerg bliver der spænding for alle skillingerne,« forudser Skovbakken/Brabrands sportschef Steffen Damborg.

jpaarhus@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen