Politikere vil lytte til Hasle-borgerne

Lokale politikere vil ikke give borgerne i Hasle nogen garanti, men lover at lytte til deres bekymringer for, at et nyt almennyttigt boligkvarter vil give området flere sociale problemer.

Der vil blive lyttet til de lokale indsigelser mod planerne om at opføre et nyt almennyttigt boligkvarter med fem etagers huse på et ledigt areal ved Sommervej og Viborgvej i Halse. Det lover lokale politikere, efter at flere af områdets beboere i går i JP Århus fortalte om deres bekymring for, at et nyt alment boligområde i Hasle vil ende som en ny ghetto med tunge sociale problemer.

»Beboernes ønsker vægter lige så tungt som boligforeningens, og der vil selvfølgelig blive lyttet til dem. Vi ønsker ikke at føre nye sociale problemer til Hasle,« siger Ango Winther (S).

Endnu vil han hverken vende tommelfingeren op eller ned for projektet, men roser konceptet bag.

»Det bygger på, at man kan blive boende i sit lokalområde fra vugge til grav. Det er et godt koncept, som vi gerne vil have prøvet af,« siger Ango Winther og henviser til, at boligområdet ifølge de foreløbige planer skal indeholde 150 ungdomsboliger, 112 familieboliger samt en række pleje- og ældreboliger. Formand for teknisk udvalg Niels Brøchner (V) forstår godt de lokale beboeres bekymring.

»Området er i forvejen hårdt belastet. Det er selvfølgelig noget, vi skal se meget nøje på, og det kan da godt være, at vi kommer frem til, at der hellere skal ligge parcelhuse på grunden. Men nu er forslaget i offentlig høring, og hvis der skal ændres noget, bliver det ikke før høringsfasen er ovre,« siger Niels Brøchner.

Det er Arbejdernes Andels Boligforening (AAB), der står bag planerne om det nye boligområde, og direktør for AAB Århus, Anders Rønnebro, afviser, at der er grund til bekymring.

»Borgerne i Hasle er nervøse for, at det nye boligområde får en forkert beboersammensætning. Det skal de ikke være. Vi har lært vores lektie og bygger ikke længere, som vi gjorde det i 1960'erne og 1970'erne,« siger Anders Rønnebro med en henvisning til for eksempel betonbyggerierne i Bispehaven.»Det her bliver hverken i samme omfang eller så ensidigt. Det her bliver et attraktivt område med smukt alment byggeri og blandede boligformer. Alene placeringen i det spændende og kuperede område vil virke tiltrækkende på mange,« siger Anders Rønnebro.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen