Igen fælles 1. maj i Århus

Ligesom sidste år bliver 1. maj i Århus fejret med fælles demonstration fra Rådhuspladsen og med fest i Tangkrogen. For andet år i træk samles det meste af fagbevægelsen og venstrefløjen i morgen til 1. maj demonstration med start på Rådhuspladsen kl. 13.00.

Her vil repræsentanter fra de to arrangerende organisationer, LO og FTF, stå for åbningstaler, og lige som sidste år vil de fremmødte kunne lægge ører til Else Kayser, FTF og Søren Andersen, FTF Århus Amt. På LO's vegne taler i år Finn Sørensen, LO Danmark.

Efter planen vil der efter små tre kvarter være afgang i samlet trop mod Tangkrogen, hvor dagens øvrige program afvikles. LO formand i Århus, Hans Halvorsen, står kl. 14.00 klar til at byde velkommen og til derefter at overlade ordet til blandt andre de tre folketingsmedlemmer Svend Auken (S), Morten Homann (SF) og Pernille Rosenkrantz-Theil fra Enhedslisten.

Brasiliansk stemme

Også brasilianske Gilda Almeida, der repræsenterer en faglig organisation i Brasilien, vil være blandt talerne. Herefter kan man fra kl. ca. 15.00 og frem til kl. 17.45 vælge frit mellem forskellige talere og musikalske indslag på henholdsvis Faglig Scene og Solidaritetsscenen.

Faglig Scenes taler bliver Jesper Frid, som er talsmand for fællestillidsværket i Århus, og han efterfølges af musik ved ungdomsbandet Folex og Uno Mondo.

Solidaritetsscenen åbner med Karin Busk, der ledsages af et kor, og herefter taler Lotte Frisk, repræsentant for de sygeplejestuderende, Rune Jakobsen, formand for LO-Ungdom samt Ibrahim Sabir fra den århusianske fredsbevægelse. De musikalske indslag på Solidaritetsscenen leveres af en etnisk musikgruppe samt gruppen Sund Fornuft.

Ganske som sidste år er der tænkt på alternativ adspredelse for såvel de ældre som de yngre deltagere i 1. maj arrangementet: I Ældrehjørnet kan man lytte til amtsborgmester Johannes Flensted Jensen (S) og til Smedespillemændene, og i Børneland underholdes de små af Cirkus Tværs og af DUI Leg og Virke.

jpaarhus@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen