Millionkrav kan fordyre ny busgade

Butiksejer kræver en million kroner for at flytte sig for omlægningen af Busgaden. Samlet er erstatningskravene nu oppe på to millioner kroner.

Med et samlet erstatningskrav på omkring to millioner kroner hængende over hovedet risikerer videreførelsen af busgaden til Åboulevarden at blive dyrere end budgetteret.

Andelsboligforeningen Århusgården og butiksindehaver Per Christensen, Skiing of Denmark, må således begge afgive plads til busgadegennembruddet og kræver derfor begge erstatning på omkring en million kroner.

Århus Kommune har tilbudt Per Christensen 275.000 kr. for at afstå knap 80 kvadratmeter lager- og værkstedsplads. Den bogførte værdi for arealet er imidlertid 680.000 kr.

»Jeg føler mig håbløst afmægtig, for jeg mister både lagerplads og må selv betale for erstatningsplads,« siger Per Christensen.

Mens Per Christensen ejer brugsretten, ejer Andelsboligforeningen Århusgården jorden og har derfor krævet erstatning for det stykke, foreningen mister. Samtidig mener den, at det er kommunen, som skal betale for det tab, der opstår, når Per Christensen kræver sit boligbidrag til foreningen nedsat, fordi hans andel reelt bliver mindre.

Det var torsdag ikke muligt at få en kommentar fra den ansvarlige rådmand Poul B. Skou (K).

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen