EM-sølv til århusdansere

Klaus Kongsdal og Viktoria Franova fra Århus Sports-danser-forening vandt lørdag aften sølv ved EM i latinamerikanske danse i Lausanne i Schweiz.

Århus Sportsdanserforening markerede sig i weekenden endnu en gang i toppen af hierarkiet. Således blev klubbens bedste seniorpar Klaus Kongsdal og Viktoria Franova nummer to ved europamesterskaberne i latinamerikansk dans i Lausanne i Schweiz. Dermed gentog de bedriften fra VM i november i Wien, hvor det også blev til sølv.

Det århusianske par, der også er danske mestre, har gennem hele sæsonen danset meget stabilt, og formanden for Århus Sportsdanserforening Henrik Larsen var godt tilfreds, da han søndag gjorde status:

»Klaus og Kristina har arbejdet hårdt for at kunne forsvare positionen i toppen af verdenshierarkiet, og de mestrer både den klassiske stil og den mere showprægede,« sagde Henrik Larsen, der også kunne glæde sig over en finaledeltagelse til Peter Stokkebroe og Kristina Juel. Stokkebroe og Juel sluttede som nummer seks i finalen, et resultat, der er lidt skuffende set i sammenhæng med parrets øvrige resultater i år.

»Peter Stokkebroe og Kristina Juel har i det sidste års tid arbejdet sig op som nummer fire i verdenshierarkiet, og derfor er det selvfølgelig lidt skuffende, at de slutter som nummer seks. Men deres klassisk-ortodokse stil passede tydeligvis ikke dommerpanelet. Og sådan noget kan man ikke vide på forhånd. Konkurrencen er blevet meget hård i de seneste år. Specielt de østeuropæiske lande presser sig hårdt på,« sagde Henrik Larsen, der med to par i finalen varmede godt op til næste års europamesterskaber, der holdes i Århus 17. april 2004.

Europamestre blev det tyske par Franco Formica og Oksana Nikiforova, der også er indehaver af VM-titlen.

jpaarhus@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen