Forårspakken - så fuglene synger

Nicolai Wammen kalder regeringens økonomiske planer for en panikpakke, men det er vist kun socialdemokraterne, der er gået panik i, mener Henrik Vestergaard.

Nicolai Wammen har fået ondt i foråret og sin kalender.

Han skulle nemlig have rejst rundt og sunget vidt og bredt om socialdemokraternes økonomiske fortræffeligheder, som om de danske skatteydere ikke tydeligt husker den lektie!

Problemet for Nicolai er, at ingen har gidet høre om planen, så alle hans rejser er aflyst.

Der er gået forår i danskerne, efter at regeringen har fremrykket allerede planlagte skattelettelser, samt suspenderet SP-opsparingen og fremrykket offentlige uddannelses- og boliginvesteringer.

Wammen kalder det en panikpakke, men det er vist kun socialdemokraterne, der er gået panik i, hvorfor de nu forsøger at sprede lidt mismod hos danskerne og lidt optimisme hos sig selv.

Netop det, at vi i regeringen ikke har fundet på nye hokuspokus tiltag, men fremrykket allerede planlagte, er beviset for, at der ikke er tale om panik, men et tidligere spark til den danske økonomi og det opsving, som er på vej. Vi vil bare ikke gå og vente mere på det, hvorfor vi har øget brændstofmængden. Danmark trænger til, at arbejdsløsheden bliver taget alvorligt og ikke er noget, politikere profilerer sig på. Det er sagen for den enkelte for alvorlig til.

Den store forskel

Wammen mener så, at hans udgave af beskæftigelsespolitik er bedre end Venstres.

Tjaa, vi har nok læst forskellige økonomibøger, for der er jo den store forskel, at mens privatforbrug kan fases ned, når først kedlerne får fart på, så har det ofte vist sig helt umuligt at neddrosle offentlige initiativer. Socialdemokraternes forslag om fremrykkede investeringer er jo blot at stjæle arbejdspladser fra kommende jobsøgende. At netop socialdemokraterne aldrig har kunnet styre udgifterne i den offentlige sektor, beviser de otte skrækkelige år under Poul Nyrup. Hvert år sagde finansministeren at de offentlige udgifter kun måtte stige med 1 pct., hvis man skulle være ansvarlig. Hvert år steg de i gennemsnit med 2,1 pct. og gav en vækst i det offentlige, som ikke kunne styres og var svær at regulere ned bagefter.

Socialdemokrater kan ikke styre offentlige midler!

Regningen for egen uformåenhed husker danskerne vist tydeligt. En ny skat hver måned, i alt 115 styks af slagsen. Den private husholdning måtte som sædvanligt holde for med indskrænkning af familiernes rådighedsbeløb som konsekvens. Jo tak, også jeg husker konsekvensen af Pinsepakken for en nyetableret familie med to små børn!

Skat igen, igen, igen

Nu kunne man jo så håbe på, at socialdemokraterne havde lært nye tricks efter deres seneste formandsdrab, men nej!

Persongalleriet er det samme: Lykketoft, Stavad og Gjellerup, hvorfor tankerne naturligvis er ens. Seneste eksempel er forslaget om 2 pct. i SP-bidrag. Ikke som en pension, der er folks egen, nej, som en ekstraskat, der skal omfordeles ved udbetaling.

Der er intet nyt under solen, når det angår socialdemokraternes opfattelse af borgernes penge. De ligger stadig bedst i Lykketofts kasse. Skat på familiens hjem i form af øget ejendomsskat. Skat på folks arbejdspladser i form af ny lønsumsafgift. Skat på folks alderdom i form af tvungen bruttopensionsopsparing til omfordeling. Skat på det grå guld i form af strafafgift ved afskedigelse, hvilket forhindrer ansættelse. Skat på forskning i form af Nordsøpengenes forvandling til offentligt forbrug i stedet for fremtidig innovationsindsats, som regeringen har vedtaget.

Nicolai Wammen, vi kender den skattesang, og den egner sig bestemt ikke til at synge på en forårsdag.

Til det formål er fremrykningen af skattelettelser, investeringer og pensionsbidrag bedre. Man kan allerede høre håndværkerne fløjte foråret ind. Kun socialdemokraterne og deres skatmester surmuler.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.