Århus model for job med løntilskud

En succes for Arbejdsformidlingen i Århus Amt har nu fået Arbejdsmarkedsstyrelsen til at iværksætte en kampagne for at få 8.700 arbejdsløse i jobs med løntilskud.

Arbejdsformidlingen i Århus Amt havde i efteråret så stor succes med at få arbejdsløse i jobs med løntilskud, at Arbejdsmarkedsstyrelsen nu på landsplan har iværksat en kampagne med tilsvarende tilbud.

»Ingen tvivl om, at vores succes har fået styrelsen til at iværksætte kampagne på landsplan, hvor målet er at skaffe 8.700 ledige i ansættelse med løntilskud. Vores del er at finde 1.257 jobs i løbet af et par måneder,« fortæller arbejdsmarkedschef Jens Anker Hasager fra AF i Århus Amt.

AF går meget systematisk til værks, når man skal finde firmaer i Århus Amt, der muligvis er interesserede i at ansætte en medarbejder med løntilskud. Ifølge Jens Anker Hasager står virksomheder nemlig ikke i kø blot på grund af løntilskuddet. Firmaerne ansætter som regel kun, hvis man virkelig har et behov for en medarbejder. Og målet med kampagnen er da også at skaffe arbejdsløse i varigt arbejde.

»Vi er også ude for firmaer, der længe har søgt efter en medarbejder, men ingen kvalificerede har fundet. Vi kan så måske tilbyde én ledig, som opfylder 80 pct. af virksomhedens ønsker om kvalifikationer. Virksomheden kan så med et løntilskud oplære vedkommende i nogle måneder,« siger Jens Anker Hasager.

Løntilskuddet er 58 kr. i timen, og praksis for AF i Århus Amt er, at tilskuddet ydes i op til et halvt år. Den ny medarbejder med løntilskud mærker ikke på lønsedlen noget til ordningen, idet vedkommende får overenskomstmæssig løn.

6.600 kontaktes

AF har fået en edb-udskrift fra Købmandsstandens Virksomhedsregister over virksomheder i amtet med to eller flere ansatte, og dem er der i alt 13.500 af. Efter en første sortering er der 9.000 firmaer tilbage, og af dem vil ca. 6.600 i løbet af de kommende uger blive kontaktet. AF går i særlig grad efter nye virksomheder, men også nogle, som sagde fra i fjor, vil blive kontaktet igen.

AF har for at spare megen tid med at få mødeaftaler med de 6.600 virksomheder i hus efter en udbudt licitation hos fire såkaldte "phoner-firmaer" indgået en aftale med det århusianske firma Valeur Marketing.

Medarbejderne i dette firma skal hver uge i seks uger kontakte 1.100 af de udvalgte virksomheder og forsøge at få aftaler i stand, så konsulenter fra AF kan komme på besøg. AF har 23 konsulenter til dette opsøgende arbejde, og det er Valeur Marketing, som sørger for at udfylde bookingerne i konsulenternes kalendere.

1.300 job fundet

Når et firma har sagt ja til en aftale, finder andre medarbejdere hos AF den eller de arbejdsløse, som har de bedste kvalifikationer til det nye job. Derpå finder der så en normal jobsamtale sted mellem den ledige og det ny firma. Og bliver man ikke enige, kan AF sende en anden.

I efteråret skaffede AF i Århus Amt 1.300 løntilskudsjobs og var forinden ude at besøge 1.700 virksomheder. De fleste løntilskudsperioder er ved at udløbe, og AF har endnu ikke kunnet måle succesraten der naturligvis er at sikre folk varige jobs.

kras@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.