Tåbelig beslutning

TÅBELIGE beslutninger bliver ikke bedre ved stædigt og krampeagtigt at holde fast i dem. Når så byrådet står over for at skulle prioritere inden for de alt for få anlægsmidler, så bliver det grotesk, når politikere går i selvsving for at fastholde deres forkerte beslutninger.

I onsdags drøftede byrådet en fire-årig Vejplan for Århus, herunder en handlingsplan for trafiksikkerheden, og en indstilling til 10-års investeringsplan i det overordnede vejnet og byudvikling.

Socialdemokratiet og Venstre fastholder deres beslutning om at anlægge en vej til biler i Banegraven. Fra Ankers Gade, under Frederiksbro og gennem Bruun's Galleris kasseapparater. Senere skal vejen gå helt fra motorvejen. Et projekt til mindst 40 mio. kr.

Samtidig med at der til trafiksikkerheds - og miljøprojekter, nye stier og anlæg i lokalområder kun bevilges småpenge. Det er der ingen prestige i. Allerede på nuværende tidspunkt, otte måneder efter åbningen af Bruun's Galleri, er det klart, at den kollektive trafik og tilkørslen fra Spanien dækker behovet for adgang til varehuset.

Rampevejen bør, som lovet, tages ned. Vejen er ikke kun tåbelig, den er en historisk fejlinvestering.

Jeg fæster ikke megen lid til, at Socialdemokratiet og Venstres asfalt- og beton-holdninger blødes op.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen