Studenterjob kan give Århus topstatus

Århus skal skabe flere lønnede studenterjob for at blive landets bedste studieby. Borgmesteren erkender problemet, men mener, at Århus har nået målet.

Et vigtigt skridt mangler at blive taget, hvis Århus skal smykke sig med titlen "Landets bedste studieby" - der skal skabes langt flere lønnede og fagligt relevante job for studerende.

Det viser en større rundspørge, som JP Århus har lavet blandt en række personer inden for uddannelseslivet i og uden for Århus.

Blandt dem er Jakob Lange, studiechef på Københavns Universitet og mangeårig iagttager af det danske studieliv.

»København er i øjeblikket landets bedste studieby af én enkelt årsag. Byen har langt flere relevante studenterjob end Århus, hvor man ikke har haft den samme tradition for at bruge studerende. Men på en række andre punkter er Århus lige så god som København. Universitet i Århus ligger mere samlet, byens natteliv og kulturliv er stort set lige så godt som det københavnske, og så er boligsituationen bedre i Århus,« siger Jakob Lange.

Målet inden for rækkevidde

Århus som landets bedste studieby er en erklæret målsætning for Århus Kommune.

I onsdags tog byen endnu et skridt i den retning med åbning af en fælles uddannelsesportal, ligesom et nyt studenterhus er åbnet på havnen. På den baggrund mener borgmester Louise Gade (V), at målet er nået:

»Jeg mener, at Århus nu kan kalde sig landets bedste studieby. Undersøgelser har vist, at Århus står øverst på listen for unge over hele landet, og mit indtryk fra studerende er, at de har haft de bedste oplevelser i studietiden i Århus. Men det er korrekt, at vi skal have skabt flere studiejob,« siger Louise Gade.

På byens største uddannelsessted, Aarhus Universitet, er rektor Niels Christian Sidenius enig i analysen:

»Vi mangler flere studiejob, og det gør vi en systematisk indsats for at forbedre, så jeg tror, at vi inden for de kommende to-tre år kan indhente København på det punkt, så Århus uden diskussion bliver landets bedste studieby,« siger rektoren.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen