En god dag

DET VAR EN ganske almindelig søndag. En søndag som alle andre. Mennesker i Danmark spiste rundstykker, så fodbold, kørte søndagstur og gjorde alle de andre ting, som de plejede at gøre på alle almindelige søndage.

Jeg have af en ganske almindelig årsag bestemt mig for at bruge min søndag i Gellerup. Ikke på at spise rundstykker, men på at samle penge ind til Dansk Flygtningehjælp.

At denne beskæftigelse var henlagt til Gellerup skyldtes, at det ikke havde været muligt for organisationen at finde indsamlere til dette område.

På tur i ghettoen

Jeg mødte derfor op på Gellerup Bibliotek og fik udleveret en indsamlingsbøsse. Med den i hånden begav jeg mig ud i, hvad jeg i medierne havde fået beskrevet som "indvandrer-ghettoen Gellerup-parken".

Det viste sig dog, at det berygtede område var beboet af en masse rare mennesker, der ikke bare var interesserede i at hjælpe nødstedte i Den Tredje Verden. De var samtidig mennesker, der levede ganske almindelige liv.

Enkelte af dem klarede sig sandsynligvis uden rundstykker og søndagsture, men langt de fleste udviste smittende velvilje og godt humør.

Naturligvis var det - trods den skyfrie himmel - ikke udelukkende solskinshistorier, der dukkede frem. Jeg nærer ingen illusioner om, at mennesker i Gellerupparken ikke kan være nøjagtig lige så snævertsynede og ligeglade, som alle andre mennesker i Danmark.

Men hvis det billede, som medierne fremstiller, er det almindelige Gellerup, var søndag 14. november en ualmindelig god dag i Gellerup.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen