Stor aktivitet blandt højreekstreme

Det nationalistiske netværk Dansk Front får flere og flere medlemmer i Århus. Også formanden for DNSB, Jonni Hansen, erklærer, at der foregår noget i byen.

De højreekstreme bevægelser i Århus er i fremgang. Det nationalistiske netværk Dansk Front er en af de foreninger, som Politiets Efterretningstjeneste holder nøje øje med, og som er i fremgang i Århus.

»Århus har massive problemer med de fremmede. Vi kan afgjort mærke, at flere og flere unge danske, også århusianere, har mistet troen på, at politikerne kan - eller vil - finde en varig løsning på Danmarks fremmedproblem,« oplyser Dansk Front i en e-mail til JP Århus.

Fra portal til netværk

Dansk Front var oprindeligt en nyhedsportal, der hovedsageligt bragte nyheder om indvandring, men har siden udviklet sig til at være et landsdækkende netværk, der også arrangerer forskellige protestarrangementer.

På netværkets hjemmeside kan man blandt andet læse en reportage fra en march til minde om den tyske nazist Rudolf Hess. Netværket har afdelinger i Nordsjælland, Aalborg og Århus. PET konkluderer i sin årsberetning, at det højreekstremistiske miljø i Danmark har et øget aktivitetsniveau, hvilket skyldes, at det er nemmere at samles, når det er muligt at kommunikere over internet.

»Dansk Front-afdelinger etableres til stadighed over hele landet, og uafbrudt melder nye medlemmer sig for at gøre en indsats - en indsats, der måske nok er uønsket af det fremmed-venlige system, men som er med til at sikre, at danskheden skal overleve i et Fædreland, der er truet af opløsning,« skriver Dansk Front på dets hjemmeside.

Fremgang blandt unge

Ifølge Århus Politi er Dansk Front knyttet til Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse, men det afviser Jonni Hansen, der er formand for DNSB.

Han bekræfter til gengæld, at de højreorienterede grupper vinder frem i Århus især blandt unge i alderen 15-25 år.

»Der er en stigende interesse, fordi det går op for flere og flere mennesker, at vi skal blandes med de fremmede, og at de ikke bare rejser hjem af sig selv. Det vælter ind med fremmede, og regeringen gør ikke noget ved det,« mener Jonni Hansen, der fortæller, at DNSB blandt andet hverver nye medlemmer på byens folkeskoler.

»Det er rigtigt, at der sker meget i Århus. Der er mange forskellige miljøer, der er aktive i byen, men hvor politisk formulerede de er, er ikke godt at vide,« siger Jonni Hansen, der oplyser, at DNSB også har medlemmer i Århus.

rasmus.blicher@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.