Hospice i Randers

DANSK FOLKEPARTI har i årevis gjort en indsats for at forbedre vilkårene for de syge, og et af de områder, som naturligt også har haft vores interesse, har været at forbedre forholdene for de uhelbredeligt syge.

Derfor har vi igennem de seneste år faktisk prioriteret penge til etablering af hospicer, men oprettelsen af nye hospicepladser er desværre sket alt for langsomt.

Allerede for tre år siden tilkendegav undertegnede i Randers Byråd, at der var afsat penge til etablering af hospicepladser, og understregede, hvor vigtigt det var for Randers Kommune, at hospicepladserne blev etableret i egen kommune. Men der var ikke tilslutning i byrådet til dette projekt, og forslaget blev forkastet.

Vi havde dengang mulighed for at etablere et hospice i Randers Kommune, men desværre var et flertal i Randers Byråd, undtaget Dansk Folkeparti, ikke i stand til at se betydningen af etablering af et hospice i Randers Kloster.

Nu er der så truffet beslutningen i amtet efter talrige og lange diskussioner, og konklusionen faldt ud til fordel for Rønde, hvor der nu som selvejende institution etableres et nybyggeri med plads til 15 døende. Når de nye hospicepladser er klar, vil Århus Amt herefter råde over ca. 30 hospicepladser.

Som byrådsmedlem i Randers er det beklageligt, at et flertal i byrådet ikke har ønsket at være på forkant med udviklingen. Vi kunne for længst have tilført arbejdspladser i kommunen og have ydet en sidste værdig gestus over for uhelbredeligt syge og døende medborgere, som skal sikres kvalificeret pleje og omsorg samt mulighed for at tilbringe den sidste tid i trygge omgivelser.

I stedet må vi nu som et plaster på såret glæde os over, at en af DF's mærkesager trods alt har vundet gehør, og at yderligere og tiltrængte hospicepladser derfor kan blive en realitet inden længe. Men hvor ville det dog have været rart, om pladserne var blevet etableret i Randers Kommune.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.