Rygeforbud på vej i institutioner

Både i kommune og amt er Århus på vej mod et rygeforbud på institu-tioner, og dermed ligger politikerne på linje med befolkningen, viser meningsmåling.

Både Århus Amt og Århus Kommune er på vej med et overordnet rygeforbud i de offentlige institutioner. Begge steder er der bred politisk opbakning til at fjerne røgen i de offentlige bygninger, med mindre der er tale om specifikt indrettede rum, som folk selv vælger at opholde sig i.

Et bredt flertal i Århus Amts sundhedsudvalg vil i begyndelsen af det nye år formulere en indstilling til amtsrådet om at indføre et rygeforbud gældende fra 2006 for alle ansatte på amtets institutioner. Dog skal patienter og besøgende på bl.a. sygehuse have lov til at benytte særlige rygerum.

»Vi er i gang med at udforme en indstilling om amtets medarbejderpolitik, og her kommer et forbud for de ansatte mod at ryge på amtets institutioner ind. Men vi vil gå frem med lempe, så der i en overgangsperiode bliver taget særligt hensyn til indretning af rygerum,« siger formanden for udvalget, Carl Johan Rasmussen (S).

Da man også i kommunen er skeptisk overfor rygning, er både byråds- og amtspolitikerne helt på linje med befolkningen, viser en meningsmåling foretaget af Rambøll Management for JP Århus. Ifølge målingen mener 75 pct. af indbyggerne i Århus Kommune, at der under én eller anden form skal være rygeforbud på offentlige steder som daginstitutioner, lokalcentre og hospitaler. Knap 50 pct. mener - på tværs af partiskel - at der skal være rygeforbud på alle offentlige steder.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen