Håndbold: Træner begejstret for ny spiller

Jesper Holmris får på ny balance i sin trup i SK Aarhus med ansættelsen af Stine Frank.

Overskudsspiller er måske en negativ drejning af SK Aarhus' seneste nyerhvervelse. Ikke desto mindre har Stine Frank været i overskud i GOG, siden hun skiftede fra Slagelse.

I SK Aarhus håber træner Jesper Holmris, at Stine Frank har masser af mental, og fysisk overskud, som kan komme den betrængte århusianske klub til gode.

Næstsidst i damernes håndboldliga knap midtvejs i turneringen skal vendes til en ny periode i den bedste række.

»Stine Frank er en fantastisk forstærkning. Hun kan gå direkte ind på vores hold,« siger Jesper Holmris, som blot få dage før den netop afsluttede EM i håndbold i Ungarn måtte se formstærke og derfor landsholdsaktuelle Julie Transel pådrage sig en korsbåndsskade.

Rutineret spiller

I Stine Frank får Jesper Holmris en rutineret spiller, der kan afløse Julie Transel.

»Stine Frank har desuden den fordel, at hun også kan bruges på højre fløj,« siger Jesper Holmris, der også på den position har haft Helle Svensson sat ud af spillet med en menisk-skade.

Netop på højre fløj spillede Stine Frank mange kampe for Slagelse i forrige sæson, hvor hun vandt stort set alt, der kunne vindes i dansk og international håndbold.

»Til gengæld har hendes ophold i GOG været mere eller mindre mislykket. Det gode er, at hun kender mange af vores spillere fra tidligere, blandt andre har hun spillet på ungdomslandshold med Camilla Transel,« siger Jesper Holmris om den tidligere Brabrand-spiller.

SK Aarhus er efter 10 kampe placeret næstsidst i rækken med blot fire point. Holdets seneste sejr var pudsigt nok mod Stine Franks tidligere klub, GOG, i begyndelsen af oktober. I januar venter afgørende nedrykningsslag mod nogle af de nærmeste rivaler i skikkelse af Team Esbjerg, TMS og Randers, mens GOG venter 30. januar.

I denne sæson i GOG har Stine Frank stort set ikke fået spilletid, da fynboernes hollandske træner, Bert Bouwer, har foretrukket landskvinden Monique Feijen på venstre fløj.

Da Julie Transel blev alvorligt skadet, begyndte SK Aarhus straks at sondere markedet, og Jesper Holmris er overbevist om, at klubben har fundet den bedste på markedet.

»Stine Frank er god i kontraspillet, mens hun nok ikke har de samme kvaliteter som Julie Transel i forsvaret. Men med sin bevægelighed er hun perfekt til vores offensive forsvar,« siger SK Aarhus-træneren.

SK Aarhus har lejet Stine Frank resten af sæsonen.

»Vi overtager kontraktforpligtelserne fra GOG i den periode, og vi har endnu drøftet en fremtidig fast aftale med Stine Frank,« siger SK Aarhus-direktør Steffen Damborg.

jesper.engmann@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen