Kæmpehyldest til hele Østjyllands borgmester

Amtsborgmester Johannes Flensted-Jensen blev hyldet for sine 60 år, da amtet i går holdt stor reception. Festsalen på Diakonhøjskolen var fyldt til bristepunktet, og både gaver og superlativer stod i trængsel.

Op imod et halvt tusinde gæster havde fundet vej til Diakonhøjskolen i Højbjerg, hvor Århus Amt ved en storstilet reception fejrede amtsborgmester Johannes Flensted-Jensens (S) 60 års fødselsdag.

Både de vældigt bugnende gaveborde, som de mange gæster bestående af politiske med- og modspillere fra både lands- og kommunalpolitikken, kulturfolk af alle slags, institutionsledere, universitetsfolk, sportsfolk, amtsansatte samt familie, venner og gæster fra ind- og udland i øvrigt bidrog til, viste sammen med de mange hyldesttaler, at fødselaren nærmest må betegnes som hele Østjyllands borgmester.

Hvilket også et personligt stemmetal på over 66.000 ved sidste amts- og kommunalvalg - det højeste antal nogen lokalpolitiker har opnået - indikerer. Og den store popularitet gik igen i mange af dagens festtaler.

Tæt samarbejde

»Johannes Flensted-Jensen har gennemslagskraft og indflydelse, der rækker langt ud over Østjylland. Han er en vigtig person i Amtsrådsforeningens politiske arbejde og han tør give et kvalificeret modspil til regeringen, især på sygehusområdet. Samtidig har han været med til at samle de vestdanske amter og kommuner igennem det jysk-fynske samarbejde. Det har været med til at sikre en stor dynamik i Vestdanmark, og jeg håber og tror på, at han vil fortsætte dette arbejde i de kommende storregioner,« sagde partifællen og amtsborgmesterkollegaen fra Viborg Amt, Bent Hansen, blandt andet. Også en anden partifælle, rådmand og tidligere Århusborgmester Flemming Knudsen fremhævede samarbejdsevnerne.

»Århus Kommune og amtet har i stigende grad fundet sammen i et tæt samarbejde, der kommer alle parter i det østjyske til gode. Det samarbejde tog for alvor fart, da jeg selv var borgmester, men det er fortsat siden. Samtidig har jeg med respekt set, hvordan amtets førstemand har stået fast på sine synspunkter i undertiden strid politisk modvind. I sådanne situationer får man også fastslået, at Johannes er en blændende kommunikator, der får sine budskaber igennem,« sagde Flemming Knudsen blandt andet.

Viceamtsborgmester Gunhild Husum fra de radikale overbragte på amtsrådets vegne en hyldest til rådets chefdirigent.

»Johannes er en politiker med power, men uden magtsyge. Det er befordrende for politisk samarbejde - det brede af slagsen - som praktiseres i Århus Amtsråd de sidste syv år med Johannes som boss. Johannes er lyttende, argumenterende og meget informerende, både som medspiller og modspiller,« sagde Gunhild Husum.

Hun fremhævede som flere andre også mennesket bag den politiske toppost.

»Johannes er ikke kun politiker, han er også familiemenneske, en god tenor i kammerkor og en fremragende guide, når Økonomiudvalget ved sjældne lejligheder bevæger sig væk fra Århus Amt. At Johannes så også har humor og bruger den, gør ikke samarbejdet tungere! Der bliver undertiden grinet meget under debatterne i amtsrådet, og det har han sin gode del af skylden eller ansvaret for,« tilføjede Gunhild Husum.

Fra far til stamfar

Det personlige engagement i både arbejdspladsen og familielivet blev fremhævet af blandt andet amtsborgmesterens nærmeste kollega i amtets direktion, amtsdirektør Bo Johansen.

»Vores førstemand har et tillidsvækkende væsen, og han har samtidig overskud til at se på livet i det store perspektiv, hvor tingene bliver sat i relief. At runde et skarpt hjørne som de 60 år betyder ikke en pind. Det er de store begivenheder i livet, der virkelig rykker - eksempelvis når man rykker fra at være fader til at blive stamfader,« sagde Bo Johansen med klar henvisning til amtsborgmesterens udtalte begejstring for sit første barnebarn, Villads, på to år.

Han gjorde sig da også bemærket med et begejstret tilråb, da farfar selv var på talerstolen. Her nåede dagens glade fødselar at byde alle velkommen med en typisk "Flensted-kommentar":

»Det er næsten bekymrende at se så mange travle og betydningsfulde mennesker har kunnet finde tid til at møde frem for at hylde mig på en ganske almindelig mandag. Men jeg håber, at I alle får det bedste ud af det.«

jens.jorgensen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.