Håndbold: Brabrand satser ungt

Listen er lang når man kigger på nuværende hånd-boldligaspillere, der har været omkring Brabrand i ungdomstiden.

Listen af håndboldspillere med ligaerfaring, som på et eller andet tidspunkt i karriereforløbet har været omkring Brabrands talentfabrik er efterhånden blevet temmelig stor.

Alene inden for de seneste 10 år handler det på kvindesiden om fjorten spillere - med de tidligere verdensmestre, og nu pensionerede spillere, Anne Dorthe Tanderup og Rikke Solberg, samt venstrefløjen Line Daugaard fra Ikast/Bording som tre af de mest prominente navne.

Slagkraftigt hold

De 11 resterende navne er alle aktive i forskellige håndboldligaklubber og kunne i princippet udgøre et særdeles slagkraftigt hold, hvis de spillede sammen.

En af dem er nu 25-årige Stine Frank, som efter et par år i Slagelse FH nu synes at være på vej til SK Aarhus på en lejekontrakt fra sin nuværende klub, fynske GOG. En klub som på visse måder minder om Brabrand.

»Det er selvfølgelig svært at sammenligne de to klubber direkte, men de har begge det tilfælles, at der arbejdes uhyre seriøst med ungdomsspillerne. Sådan oplevede jeg også min tid i Brabrand, hvor jeg startede som 19-årig førsteårssenior. Uden at kunne sige helt præcist hvad der var, kunne man bare hele tiden overalt i klubben fornemme, at seriøsiteten blev prioriteret meget højt,« siger Stine Frank, som blandt andet spillede på hold med Line Daugaard, Trine Jensen og de nuværende Slagelse-spillere Trine Larsen, Line Hovgaard og Mette Melgaard mens hun spillede i Brabrand.

»Næst efter GOG, som efter min mening har et helt specielt miljø, hvor alle kender og snakker med hinanden, kommer Brabrand helt klart ind på en andenplads i min rangliste over håndboldklubber. For mig er Brabrand også speciel på den måde, at det var her jeg som ung førsteårssenior lærte meget om, hvad der skal til for at klare sig på højeste niveau. At man skal kæmpe benhårdt til træning hver eneste gang, og at man skal kunne hive sig selv op, hvis tingene ikke lige kører. Den lærdom har jeg helt klart fået med fra Brabrand,« påpeger Stine Frank.

Kamp om pladsen

En anden venstrefløj, som nu efter alt at dømme kommer til at kæmpe med Stine Frank om pladsen som venstrefløj hos SK Aarhus, men som også har været igennem Brabrand-skolen er Helle Svensson. Hun er ikke det mindste i tvivl om, at hendes tid Brabrand har haft afgørende betydning for, at hun i dag er i stand til at spille håndbold på liganiveau.

»Hvis ikke jeg var kommet til Brabrand, som jeg gjorde som 1. års junior, havde jeg aldrig nået det niveau jeg har i dag. I Århus er det det eneste rigtige sted at være, hvis man som ungdomsspiller gerne vil udvikle sig,« siger Helle Svensson, som blandt andet peger på de mange veluddannede trænere i Brabrand som en væsentlig forklaring på klubbens specielle atmosfære.

»I Brabrand er alle trænere voksne og veluddannede. Alle har et mål med at være i klubben, og det mærker man hele tiden til træning. Det sociale fungerer også fint, og som ungdomsspiller har man altid en række forpligtelser overfor sine holdkammerater, som man skal leve op til,« forklarer Helle Svensson.

sport@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.