Universitetet vil efteruddanne gymnasielærere

Aarhus Universitet udbyder fra næste år et nyt efteruddannelseskursus for gymnasielærere.

Aarhus Universitet udbyder i foråret 2005 fem efteruddannelseskurser for gymnasielærere, der skal undervise i faget "almen studieforberedelse".

Det er et samarbejde mellem fagene inden for gymnasiets tre hovedområder - naturvidenskab, humaniora og samfundsvidenskab. Dette faglige samarbejde er en af nyskabelserne i den gymnasiereform, som træder i kraft efter sommerferien.

Aarhus Universitet har derfor udviklet et skræddersyet efteruddannelseskursus for gymnasielærere sammen med Gymnasieskolernes Rektorforening og Gymnasieskolernes Lærerforening med støtte fra Undervisningsministeriet.

»Jeg er rigtig glad for, at Aarhus Universitet nu kan tilbyde efteruddannelseskurset i "almen Studieforberedelse",« siger rektor Niels Chr. Sidenius.

Det er et lille års tid siden, at universitetet indledte et formaliseret samarbejde med Gymnasieskolernes Rektorforening og Gymnasieskolernes Lærerforening, og det har nu båret frugt.

»Det er et både perspektivrigt og spændende samarbejde, som vi er i gang med at udbygge,« tilføjer rektoren.

Også Jørgen Christiansen, næstformand i Rektorforeningen, og Jan Becher Sørensen, formand for Gymnasielærernes Landsforening i Århus Amt, fremhæver, at det har været en inspirerende proces at arbejde sammen med universitetet om efteruddannelsestilbuddet.

jens.jorgensen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen