Hård kamp om P-pladserne

Den sidste weekend inden jul strømmede folk til Århus for at få købt de sidste julegaver. Det skabte kamp om parkeringspladserne i det århusianske, hvor blandt andet parkeringspladser i Bruun's Galleri efterhånden er blevet så eftertragtede, at det har udviklet en ny form for erobringstaktik blandt de desperate bilister.

Bilkøerne hobede sig op i Århus den sidste weekend inden jul, og bilister i hobetal forsøgte at få fat i en af de efterhånden ganske eftertragtede parkeringspladser i byen.

Mens det ikke er svært at få brugt sine penge på julegaver i Århus, hvor butikkerne ligger side om side i de julepyntede gader, er det dog langt mere besværligt, at få parkeret bilen, inden man bevæger sig ud i juletravlheden. Den sidste lørdag før jul var der rift og kamp om de parkeringspladser, som diverse indkøbscentre og torve stiller til rådighed mod en passende afgift.

Uendelige køer

For mange begynder den ellers så hyggelige juleshoppetur med lange ventetider i uendelige køer, hvorefter man kører forgæves rundt og rundt i parkeringshusene i håbet om, at en eller anden familie, har opbrugt deres julebudget og derfor vender næsen hjemad, og efterlader en tom og eftertragtet parkeringsplads.

Kvinder i slagmarken

I Bruun's Galleri kan man på særligt belastede tidspunkter observere en helt ny taktik i kampen om parkeringspladser. En kamp, hvor det mærkværdigt nok er kvinderne, der bliver sendt på slagmarken.

Taktikken går i sin enkelthed ud på, at familiens kvindelige overhoved sendes ud af bilen og på jagt efter en ledig parkeringsplads, mens far passer sin plads i den langsomme bilkø, der snegler sig af sted. Hendes rolle går nu ud på at spotte, hvor der er en familie, som er på vej væk fra en parkeringsbås.

Så sætter hun målrettet kursen mod den ledige bås, og stiller sig på den, gerne med let spredte ben, så man fylder lidt mere. Herefter gør hun med viftende arme far opmærksom på erobringen af de få værdifulde kvadratmetre. Mens han får bugseret bilen hen til stedet, sørger hun ved sin blotte tilstedeværelse på pletten for, at inden andre kører ind i båsen. I så fald bliver det bogstaveligt talt over hendes lig.

Dog sker det, at to kvinder får øje på den samme ledige parkeringsbås på samme tid, og det er sket, at to fuldvoksne og ellers fornuftigt udseende kvinder, er gået i gang med at mundhugges over de få kvadratmeter asfalt, mens mændene ængsteligt ser til, godt beskyttet bag bilruderne. Men endnu er det ikke nået til fysisk håndgemæng, og vagthavende ved Århus Politi melder, at de indtil videre ikke har været tilkaldt til sådanne bataljer eller anden form for trafikkaos i det århusianske denne lørdag.

Blandt de mere fredelige parkeringspladssøgende denne lørdag var familien Hofman Nyholm fra Rude ved Odder. De mener, at der er lidt for meget parkeringskaos i Århus.

Tilfældig heldig

»Vi kørte rundt i 10 minutter på det samme dæk uden at finde en plads, selvom skiltet viste, at der var 55 ledige pladser. Det var kun ved en tilfældighed, at vi fik en plads, fordi vi lige kom kørende, da én kørte fra en plads. Det var også kun fordi, vi har så lille en bil, at der var plads til den på den parkeringsplads,« fortæller Thor Hofman Nyholm, der ud over konen Louise, også havde børnene Albert og Anna med i jagten på en parkeringsplads.

Ulovlig parkering

Også vagterne i parkeringshuset havde en travl dag, da flere bilister følte sig fristet til at parkere deres biler ulovligt, og dermed blokerede de for en del andre, og over højtalerne blev de ulydige bilister efterlyst flere gange.

Ved indgangen til Magasins parkeringshus, var der også kø hele vejen tilbage langs Åboulevarden, og det gav til tider en lettere ophidset stemning blandt bilisterne.

Især en mand havde bragt sig selv, bil og kone i en lidt vanskelig situation, da han havde parkeret lidt halvulovligt lige foran BR Legetøj.

Da han skulle væk igen, var han blevet lukket inde blandt de lange bilkøer, og han så sig nødsaget til at stige ud af bilen og med gestikulerende arme i luften og ivrig banken på bilruder, at overbevise, halvvejs true de andre bilister til at flytte sig, så han kunne få sin ulovligt parkerede bil væk fra stedet.

Omkring middagstid begyndte de mange skilte med opgørelser over ledige parkeringspladser at melde alt optaget.

pernille.ammitzboell@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.