Flensted: Gør op med velfærdsydelser

Ældrechecken, børnechecken og efterlønnen bør ikke være et automatisk tilbud til bedrestillede danskere. Det mener amtsborgmester Johannes Flensted-Jensen (S), der forestiller sig, at for eksempel en gymnasielærer kan blive længere i arbejde.

De sociale ydelser i det danske velfærdssamfund bør ændres, så ikke alle automatisk har adgang til eksempelvis ældrecheck, børnecheck og efterløn.

Det mener den socialdemokratiske amtsborgmester Johannes Flensted-Jensen, der i morgen runder 60 år.

I et stort fødselsdagsinterview med avisen fastslår fødselaren, at det er tid til et opgør om velfærdens goder.

»Det generelle leveniveau herhjemme er efterhånden blevet sådan, at man kan diskutere nogle af velfærdsordningerne. Hermed mener jeg ikke de grundlæggende ydelser, men ydelser som ældrechecken, børnechecken og tilbagetrækningsalderen,« fastslår han.

Nuanceret diskussion

Især peger han på, at der er behov for en differentieret efterlønsordning, og at velfærdsdiskussionen trænger til at blive nuanceret

»Jeg bliver rasende, når jeg hører folk sige, at folk ikke skal kunne gå på efterløn, når de er 62 år. Det er et angreb på efterlønsordningen, som er et gode for alle, men man kan diskutere, om en gymnasielærer på 62 år skal kunne gøre det. Men ikke om en nedslidt industriarbejder skal kunne gøre det,« siger Johannes Flensted-Jensen, der selv af uddannelse er gymnasielærer.

Selvom hans udmeldinger er møntet på landspolitikken, har en karriere på Christiansborg aldrig tiltalt landets mest populære lokalpolitiker, der ved det seneste valg satte danmarksrekord med over 66.000 stemmer.

Kommende formand?

I stedet vil Johannes Flensted-Jensen efter alt at dømme satse på en post som formand for det kommende regionsråd for storregionen Midtjylland mellem Kattegat og Vesterhavet.

»Men den endelige beslutning er ikke taget endnu, og overvejelserne er primært af privat karakter. Men jeg vil meget gerne følge planerne om at samle de århusianske sygehuse i en fælles hospitalsby ved Skejby Sygehus til dørs og samtidig kæmpe mod den centralisering af det offentliges opgaver, som regeringens og Dansk Folkepartis målsætning for strukturreformen er udtryk for,« siger han.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen