Påtrængende behov

HVOR MANGE arbejdspladser skal vi miste i Århus før Danmarks mest konservative parti - i ordets egentlige forstand -, Socialdemokratiet, er villig til at være med til at træffe de nødvendige beslutninger?

Det østjyske område har et påtrængende behov for at få bygget en let tilgængelig og moderne lufthavn. Dette er igen blevet slået fast efter Arla ved fusionen med hollandske Campina har været nødsaget til at flytte hovedkvarteret til København, netop på grund af at Århus ikke har en centralt placeret lufthavn.

Der er næppe mange, der er uenige i, at gode flyforbindelser er vigtige for erhvervslivet, og at flytrafikken kun vil stige i fremtiden. Næppe heller socialdemokraterne i Århus byråd. Jeg kan acceptere, at man som politiker finder, at udgiften til etablering af lufthavnen, eventuelle støjgener og hensynet til erhvervsudviklingen i Tirstrup-området vejer tungere end behovet for gode flyforbindelser i Østjylland - selv om jeg ikke er enig i synspunktet.

Men jeg kan ikke acceptere, når ledende socialdemokrater i Århus byråd nu afviser, at mangelen på en centralt beliggende lufthavn har været årsagen til Arlas beslutning om at flytte sit hovedkvarter til København. Det er simpelthen arrogant. Arlas ledelse ved vel bedst selv, hvorfor de har truffet den beslutning. Selvfølgelig vil arbejdspladser mistes og gå uden om Århus, hvis vi ikke har den nødvendige infrastruktur. Vær dog ærlige socialdemokrater, og så stå ved at I prioriterer samfundsudviklingen anderledes.

Socialdemokraternes opfordring til borgmesteren om at kalde Arlas ledelse til møde, er et forsøg på at sende aben videre. Forslaget om en togbane til Tirstrup er "ikke nok, og for sent".

Århus er en fantastisk by, men vi har potentiale til at gøre det endnu bedre. Smid middelmådighedens åg fra jeres skuldre, socialdemokrater, og vær i stedet med til udvikle vores by, så vi kan fastholde den velfærd, vi alle gerne vil have.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen