400 århusianere skabte kunst

Interessen for at male på to store Århus-billeder til fordel for børneafdelingen på Skejby Sygehus var overvældende, da muligheden bød sig. Festlig og stemningsfuld fernisering og event på Store Torv fredag.

Mange århusianere var i går med til at skabe to store, prægtige og meget farvestrålende Århus-billeder.

I forbindelse med lanceringen af trafikavisen JP Århus+ var byens borgere og gæster opfordret til at fatte pensel og farver og male lidt eller meget på to store lærreder, der var sat op ved stormagasinet Magasin og i Bruun's Galleri.

Ved begge lærreder på tre gange to meter var to studerende fra Århus Kunstakademi behjælpelige, når børn, unge som ældre gav sig i kast med malerkunsten. De studerende sørgede også for at give malerierne den sidste finish, så billederne blev komplette.

Mange "kunstnere"

De studerende skønnede, at flere end 400 personer deltog i udformningen af de store malerier. Flest inden døre i Bruun's Galleri, noget færre uden døre i det kølige, men ellers meget flotte vinterlige vejr foran Magasin's indgang ved Åboulevarden.

»Jeg blev glædelig overrasket over at så mange børn, unge og, ældre ville være med til at præge det store maleri. Det har været en meget spændende og meget travl dag at møde de mange mennesker,« fortalte kunststuderende Jette Bækgaard, som sammen med kunststuderende Bianca Breum var ved lærredet i Bruun's Galleri.

Enkelte vildskud

Der var enkelte vildskud på lærrederne, herunder graffiti, som i anstændighedens navn blev overmalet af de kunststuderende. Dog mest for at det færdige værk ikke skulle ligne "leverpostej", som de udtrykte det.

Ved 16-tiden var det tiden at færdiggøre de to store malerier og få dem bragt til en scene på Store Torv. Her kulminerede JP Århus+ dagen med en fernisering, en præsentation, af de to store folkeskabte billeder samt 10 billeder lavet af kendte århusianere til fordel for Børneprojekt Danmark og dermed børneafdelingen på Skejby Sygehus.

Kor sang gospel

Kl. 17 indledte 100 korsangere under ledelse af Hans Christian Jochimsen eventen med at synge gospel, så de fleste af de skønsvis 300 tilskuere svingede med. Sangerinden Søs Fenger sang og bød sammen med koret på en livsbekræftende koncert.

Forinden afslørede borgmester Louise Gade de to store Århus-billeder og fremhævede i en kort tale det glædelige og gode i, at så mange århusianere med deres penselstrøg støttede en god sag til fordel for de ofte alvorligt syge børn på Skejby Sygehus.

De 12 Århus-billeder er nu sat på lager hos Muskelsvindfonden i Århus og tages først frem igen, når der den 27. januar sker et bortsalg, sandsynligvis en auktion, ved et såkaldt charity-arrangement på ARoS. Alle penge går ubeskåret til Børnefonden Danmark som sender pengene videre til Skejby Sygehus' børneafdeling.

Nyudviklet udstyr

Pengene er øremærket til indkøb af et nyudviklet overvågningsudstyr som gør det muligt at overvåge og lave videooptagelser af børn, som får krampeanfald. Optagelserne går automatisk i gang, når et indlagt barn får et anfald. Uden udstyret er lægerne som regel henvist til forældres beskrivelser af børnenes krampeanfald.

kras@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.