Forældre skal med i skole

Skole i Århus indfører mødepligt i skolen for forældre til nye børn i det kommende skoleår.

Både nye børn og deres forældre skal kende regler og rutiner på Tovhøjskolen i Århus, inden børnene sluses ind i deres nye klasser.

Derfor opretter Tovhøjskolen fra august en særlig indslusningsklasse, hvor også forældre har mødepligt.

Hver mandag i de første fire uger skal forældrene med i skole, fortæller skoleinspektør Michael Mariendal, der allerede har de første elever og deres forældre klar til den nye klasse, der begynder umiddelbart efter sommerferien. Klassen optager elever fra 1.-9. klasse.

Fem er meldt ind

Fem elever og deres forældre er meldt ind, og tre mere er på vej.

»Planen er, at vi får et indgående kendskab til eleverne, som testes sprogligt og fagligt, og at vi får tæt kontakt til deres forældre og får vist dem skolen og fortalt om arbejdet, og hvorfor børnene skal deltage i kristendomsundervisning, være med i svømning og deltage i lejrskoler,« forklarer Michael Mariendal.

Skolen har tilknyttet to lærere til klassen, og herudover bliver der samarbejde med sprogcentret, modersmållærere og en socialrådgiver.

Tovshøjskolen har 96 pct. tosprogede elever.

»I indeværende år har vi fået en del tilflyttende familier, og det er ærgerligt, når vi først meget sent opdager, at de har brug for hjælp,« siger Michael Mariendal.

Mange tosprogede

Tovshøjskolen er en af fire århusianske skoler med mange tosprogede børn og en elevudskiftning på 20-30 pct. årligt, som i det kommende skole får tilført ekstra ressourcer til særlige initiativer for nye børn. Indsatsen sker både af hensyn til tilflytterne, men også for at skabe mere ro om de klasser, de skal sluses ind i.

På de tre andre Århus-skoler med mange tosprogede, Nordgårdskolen, Ellekærskolen og Søndervangskolen, er der ikke planer om lignende forældre-skolegang. Her vil man koncentrere indslusningen om børnene.

lone.dybdal@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen