Lufthavnsspild

BESTYRELSEN FOR Aarhus Lufthavn har følt sig tvunget til at gå ind i den af Det Midtjyske Lufthavnsråd styrede arbejdsgruppe, der med bundet mandat vil foreslå en international lufthavn placeret fem km. fra Rådhustorvet i Randers.

En miljø- og sikkerhedsmæssig vanvittig placering.

Aarhus Lufthavns bestyrelse har tidligere konstateret, at etableringen af denne lufthavn kan få ruinerende konsekvenser for lufthavnen i Tirstrup, der ellers er i rivende udvikling, og endnu kun udnytter 60 pct. af sin kapacitet.

JP Århus oplyser (23/6), at flere mindre flyselskaber har udtrykt ønske om at lave ruter til og fra lufthavnen i Tirstrup.

Gigantisk spild

De har nu sat arbejdet på stand by, indtil der er en afklaring af lufthavnsspørgsmålet.

Vi ser således konturerne af et gigantisk økonomisk og ressourcemæssigt spild, hvis Det Midtjyske Lufthavnsråd får held til at manipulere sin Jutlandia Airport igennem, måske ved hjælp af politikere som kredsen bag lufthavnsrådet har sponsoreret.

Her er der behov for kritisk journalistik. Hvad med at stille spørgsmål til trafikforskere og miljøeksperter? Hvad med at stille nærgående spørgsmål til lokalpolitikerne i Randers? Og hvad med at spørge borgerne i Randers om, hvad de mener?

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen