Eskildsen mødes med kritikere

Ældrerådmand Niels Erik Eskildsen (SF) vil mødes med kritikerne af en omfattende renovering af ældre-boliger. Pårørende har foreslået mindre omfattende ombygning, og det vil Eskildsen nu høre mere om.

Ældrerådmand Niels Erik Eskildsen (SF) tager offensivt imod den kritik, der er blevet rettet af ombygningen af 208 ældreboliger rundt om i byen.

Ifølge kritikerne renoveres flere boliger, selv om det er unødvendigt.

Blandt andre har en arkitekt, der er pårørende til en beboer i en beskyttet bolig i Vejlby, påpeget, at målet med renoveringen kan nås nemmere og billigere end ældreforvaltningen har planlagt.

»Jeg inviterer ham straks til et møde med vores bygningsafdeling, så vi kan se, om hans forslag kan bruges. Det er klart, at er der idéer, som er gode, skal man ikke bare afvise dem på forhånd,« siger Niels Erik Eskildsen.

Arkitekten sagde til JP Århus i lørdags, at man i stedet for en total renovering af hans mors badeværelse reelt kunne nøjes med at montere håndvasken på en svingarm, så den kan betjenes af to hjælpere fra hver side. Han bemærkede samtidig, at bygningerne kun er 25 gamle, hvorfor det virker overilet med en så omfattende renovering.

Bureaukrati

»Vores planer kan godt virke bureaukratiske, men nogle gange er det eksempelvis hensynet til de ansattes arbejdsmiljø, der gør renoveringer nødvendige,« siger Niels Erik Eskildsen.

Torsdag har han inviteret Venstres ældreordfører Kate Runge og politisk ordfører Jens Winther for at få udredet de kurrer, der har været på tråden mellem de to partier.Kate Runge har stillet en række spørgsmål til rådmanden om byggesagen og udtalt, at byrådet forud for beslutningen om renoveringen i februar ikke blev ordentligt informeret.

»Jeg har bedt de to komme til møde, så vi kan få snakket sagen igennem. Venstre har jo selv stemt for renoveringen, og derfor vil jeg sikre mig, at partiet stadig står bag. Og samtidig vil jeg selvfølgelig gerne vide, hvad det er, Kate Runge mener, der ikke blev oplyst forud for beslutningen,« siger Niels Erik Eskildsen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen