Mæglere indleder priskrig

De to indehavere af Jyllands førende ejendomsmæglerfirma for salg af liebhaverejendomme har udvidet forretningsgrundlaget med Århus Boligbørs, hvor der er et fast salær ved salg på 20.000 kr..

Med et fast tilbud om samlet salær incl. moms på blot 20.000 kr. har et ejendomsmæglerfirma i Århus affyret startskuddet til en priskrig på det århusianske boligmarked.

Paradoksalt nok er det de to indehavere af Jyllands førende ejendomsmæglerfirma inden for salg af liebhaverejendomme, Marselis Mæglerne i Hans Broges Gade, som står bag udspillet, der blev indledt med en annonce i Boligavisen i søndags.

Dermed har firmaet to helt forskellige varer på hylderne og samtidig to former for salærer. En liebhaver-ejendom skal sælges på èn måde og kræver et helt andet benarbejde og naturligvis en anden markedsføring for at få solgt, mens tilbuddet til sælgere på 20.000 kr. for at få solgt en mere typisk ejerlejlighed eller et hus via Århus Boligbørs er til dem der vil have den billigste løsning.

De to ejendommæglere er den 29-årige Thomas Lignell og den 32-årige Jim Birger-Christensen, som har mange års erfaring som traditionelle ejendomsmæglere i Århus.

Forstærket koncept

Stort set siden, at de i september 2003 købte det velrenommerede Marselis Mæglerne har de forstærket forretningskonceptet.

»Marselis Mæglerne har altid haft en høj moral, etik og troværdighed, og jeg tør godt påstå, at ingen advokater i Århus nogensinde har kunnet sige skidt om firmaet. Modsat om flere andre ejendomsmæglerfirmaer i byen. Det er det image, vi ikke gerne vil forstyrre med vort nye tiltag, så derfor er vi også betænkelig ved at medvirke til denne artikel. Men der er en stor forskel på at sælge og markedsføre en liebhaverejendom, som jo ikke er en "kassevare", i forhold til at sælge en mere almindelig bolig. Derfor forskellen i salærerne,« siger Thomas Lignell.

Betænkeligheder ved at sammenblande de to salgs-koncepter med en vis risiko for at skade Marselis æglernes gode ry har gjort, at den ny butik-i-butikken er navngivet Århus Boligbørs ( wwwårhusboligbørs.dk), og at der hverken i annoncer eller på hjemmesiden fortælles nærmere om hvem der egentlig står bag.

»Men vi har selvfølgelig intet at skjule, og købere som sælgere kommer naturligvis i personlig kontakt med os som i et ethvert andet ejendomsmæglerfirma. Men vi vil gerne holde de to "firmaer" adskilt. Således bliver der ikke annonceret i vinduerne for boligerne på Århus Boligbørs, ligesom kontakten med købere og sælgere typisk foregår i ejendommene, der er til salg. Nøjagtigt, som det typisk sker i andre firmaer,« siger Jim Birger-Christensen.

Ingen adresse

De to understreger, at den eneste forskel på Århus Boligbørs og et traditionelt ejendomsmæglerfirma er, at boligbørsen ikke har en kontoradresse. Salgsarbejdet er nemlig stort set det samme som hos alle andre inden for branchen.

Salgsindsatsen på boligbørsen bliver især via net-annoncering suppleret med fast annoncering i Boligavisen.

»Med boligbørsen tilbyder vi et alternativt produkt til folk, der gerne vil spare på udgifterne ved salg. I øjeblikket går det så hurtigt på boligmarkedet, der er sælgers marked, at man med god ret kan spørge sig selv, om der er grund til for sælgerne at betale måske 60.000 kr. i salær ,« siger Thomas Lignell.

De to ejendomsmæglere er udmærket klar over, at de med deres udspil sikkert vil påvirke markedet i Århus: »Og vi er naturligvis spændt på kollegaernes reaktioner i et marked, hvor alle lige nu er desperate og mangler ejendomme til salg,« siger Jim Birger-Christensen.

kras@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen