Den Gamle By bliver mere handicapvenlig
Århus Kommunes Handicapråd har vært på besøg i Den Gamle By for at få en dialog om at sikre bedre forhold for kørestolsbrugere og gangbesværede.
Adgangsforholdene til Den Gamle By er forbedret betydeligt for kørestolsbrugere og gangbesværede i forbindelse med omlægningen i forsommeren, men generelt er der fortsat problemer med at komme ind i de mange gamle bygninger.
Det fortæller museumsinspektør Trine Locht Elkjær, efter at hun har haft besøg af tre medlemmer af Århus Kommunes Handicapråd, som gerne vil i tæt dialog med købstadmuseet.
Ingen asfalt
»Vi så på forholdene og adgangsforholdene. Et medlem af handicaprådet så gerne asfaltering af køreveje, men det kan vi altså ikke gøre. Men vi er i fuld gang med at planlægge, hvordan vi kan gøre det muligt for kørestolsbrugere at komme ind i en del af bygningerne - f.eks. ved at arbejde med mobile, lette ramper,« siger Trine Locht Elkjær.
Det kom lidt bag på handicaprådet, at Den Gamle By er i fuld gang med at se på forholdene i et samarbejde med Muskelsvindfonden.
Museet vil i første omgang øge informationen om tilgængelighed.
Blandt andet fortælle, hvordan man kan undgå det værste stykke med brosten, straks fra billetlugen ned mod søen.
Scooter-succes
Stykket kan undgås ved at bevæge sig gennem Handelsgartneriet umiddelbart bag ved billethuset.
I øvrigt, fortæller Trine Locht Elkjær, har det været en fantastisk succes med den gave, som museet for et stykke tid siden fik af firmaet Seniorland i Egå. En firehjulet el-scooter, som lige siden næppe har stået ubrugt hen.
»Den scooter er både vi og vore gæster meget glade for - også selv om man bliver godt rystet igennem ved at køre hen over de toppede brosten. Men så må man sætte tempoet lidt ned. Nøjagtigt som de fleste andre museumsgæster må på de sten,« siger museumsinspektøren.