Håndbold: Budget med luft

SK Aarhus-direktør lover et par store navne til klubben i næste sæson.

Pengepungen er egentlig blevet lukket i, men SK Aarhus-direktør Claus Broberg vil ikke udelukke, at han åbner den igen.

Der er stadig lidt luft i budgettet til endnu en spiller og dermed behøver den massive forstærkning til den kommende sæson i 1. division ikke at slutte med sidste uges aftale med serbiske Sladjana Mitrovic.

»Som udgangspunkt er det slut med investeringer på spillersiden. Men der kan handles, hvis den helt rigtige spiller pludselig dukker op. Det skal dog være en spiller, som man som træner, sportschef og direktør bare ikke kan sige nej til,« siger Claus Broberg.

De samme ord kom ud af hans mund for en måned siden. Da var truppen komplet, men sportschef Henrik Jørgensen havde luret en mulighed for at handle langsigtet med den serbiske bagspiller.

»Vi havde stoppet tilgangen af nye spillere, men Mitrovic passede i profil perfekt på en spiller, som vi alligevel ville have hentet til næste sæson. Derfor slog vi til. Det samme kan ske igen,« understreger SK Aarhus-direktøren.

Han var manden, der efter nedrykningen i marts meldte bramfrit ud, at SK Aarhus ville gå igennem 1. division uden et nederlag. Den sang har stadig de samme strofer.

»Truppen er komplet. Og den er så stærk, at vi forventer, at målsætningen holder.

Altså med at rykke op i håndboldligaen?

»Ja, og gå gennem sæsonen uden at tabe en kamp. Jeg har fået en forsikring fra træner Jesper Holmris og sportschef Henrik Jørgensen. De har den sportslige ekspertise, og de vurderer, at truppen er i stand til at opfylde kravet,« fastslår Claus Broberg.

Ingen nem opgave

Han har kigget lidt til fra sidelinjen, mens Henrik Jørgensen har forhandlet med spillere, der passer ind i klubbens tre års-plan. Det har ikke været nogen nem opgave for sportschefen. Alligevel har han fået papir på egne profiler som Camilla Transel, Karina Bjørn, Julie Transel, Maria Toth og Hrafnahildur Skuladottir, mens nye navne i form af blandt andre Barbara Spreiter, Sladjana Mitrovic og Lene Thorvaldsen har fået et længere foredrag om nedrykkernes store ambitioner.

»Det er svært at overbevise spillere med ligastandard om, at de skal spille i 1. division. Da har Henrik været nødt til at overbevise spillerne om seriøsiteten i vores projekt. Det har helt sikkert hjulpet ham i samtalerne,« mener Claus Broberg, der selv er helt og aldeles grøn i håndbold-verdenen og derfor mest har lyttet.

»Jeg er trådt ind i en helt ny verden. Heldigvis er jeg omgivet af sportsligt kompetente folk. Det er primært Henrik Jørgensen, der har været dygtig til at spotte de rigtige spillere og efterfølgende fået lukket handlerne,« siger den nye mand i direktørstolen. Han ved dog så meget, at SK Aarhus ikke med sin nuværende styrke kan gøre sig gældende i håndboldligaen.

»Der skal hentes to tunge profiler til næste sæson i håndboldligaen. Jeg har noteret mig, at placering og budget er proportionel i den bedste række. Derfor er vi nødt til at hente to meget store navne, når vi er tilbage i den fine selskab,« siger manden med pengepungen.

dan.philipsen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen