Stort underskud - efter planen

Århus Elite ender med underskud på 23,4 millioner kroner. Driften af Atletion løber lige akkurat rundt.

Der var gode og meget dårlige nyheder, da Århus Elite A/S i går offentliggjorde sit årsregnskab.

Den gode var, at koncernen ikke har tabt flere penge, end det blev bebudet i en meddelelse til fondsbørsen i slutningen af juni.

Den dårlige var, at selskabet kommer ud af regnskabsåret 2004/05 med et samlet underskud på over 23 millioner kroner. Helt præcist lander tallet på 23.384.000 mio. kr.

»Selskabets resultat betragtes som klart utilfredsstillende,« lyder konklusionen i regnskabet, som er underskrevet af bestyrelsesformand Kurt Andersen og koncerndirektør Lars Windfeld.

Det store underskud betyder, at Århus Elites egenkapital nu er reduceret til 16,7 millioner kroner. Det er under halvdelen af, hvad den stort anlagte aktieemission indbragte for godt et halvt år siden. De første 10 millioner kroner af egenkapitalen er desuden bundet i Atletion A/S som en del af forpagtningsaftalen med Århus Kommune.

»Vores egenkapital har en okay størrelse set i forhold til vores omsætning. Jeg så naturligvis gerne, at den var støre. I første omgang skal vi have vendt de røde tal i fodboldforretningen til sorte. Det kan på længere sigt være med til at bidrage til egenkapitalen,« siger Lars Windfeld.

I det kommende regnskabsår budgetterer selskabet med et underskud på 2,5 million kroner. Det kræver dog, at AGF slutter mellem nummer fem og ni i superligaen. En nedrykning bliver ikke nævnt i regnskabet, og den bliver heller diskuteret offentligt.

»Vi tror ikke på nedrykning. Det er så hypotetisk en tankegang, at det vil jeg ikke være med til at kigge på nu. Vi må vente til april og maj måned og se, hvordan vi ligger til den tid,« siger Lars Windfeld.

Den store synder

Det fremgår af regnskabet, at den store synder i den samlede balance er fodboldforretningen AGF. De dårlige resultater på banen får en del af skylden. Der kom ikke så mange tilskuere som forventet, og sponsorerne skød ikke nok penge i kassen.

Udgifterne til spillerlønninger og transfersummer har været for store i forhold til indtægterne. Det bliver der lavet om på fremover.

»Vi er nødt til at slanke organisationen. Når vi skal barbere et underskud i denne størrelse ned til 2,5 mio. kroner, så er det med en tostrenget strategi. Vi fokuserer på øgede indtægter, men også på at skære helt ind til benet på omkostningerne,« siger Lars Windfeld.

Han må konstatere, at Århus Elite ikke har været dygtig nok til at skaffe sponsorer. I alt hentede koncernen 18,7 mio. kroner.

»Vores sponsorindtægter stod ikke mål med det budgetterede. Vi skal være dygtigere til at generere sponsorkroner. Når vi sammenligner os med tilsvarende klubber i de større byer, så ligger vi ikke på en førerposition. Fremover skal der placeres flere organisatoriske kræfter på det felt. Det er derfor, at vi har ansat Henrik Jacobsen som kommerciel direktør til at udstikke den overordnede strategi,« siger Lars Windfeld.

Økonomisk hestekur

Det fremgår af regnskabet, at AGF Fodbold ikke vil blive oprettet som et selvstændigt selskab. Det var ellers planen i det oprindelige prospekt. I stedet skal fodboldforretningen fungere som en division under Århus Elite. Tidligere på året blev ideen om et selvstændigt eventselskab også droppet.

»Vi er på en økonomisk hestekur. Hvis vi udskiller to-tre andre selskaber, så bliver der en masse mellemregninger med ekstra udgifter til administration, revisorer og advokater. Det slipper vi for ved at køre det som en division under Århus Elite. Vi har allerede personerne ansat i det nuværende selskab, så det er der klare fordele ved,« siger Lars Windfeld.

Årsregnskabet giver også det første indblik i koncernens muligheder for at tjene penge på driften af Atletion. I det første halve år er det lykkedes Atletion A/S at komme ud med et samlet overskud på 27.000 kroner. Der var budgetteret med et overskud på 500.000 kroner. Det kommer efter et halvt år med stor uro omkring fyringen af Carl Erik Dalbøge.

»Det er tilfredsstillende efter omstændighederne. Når man overtager en forretning, så er der en indkøringsperiode. Desuden var vi tvunget til et direktørskifte. Det gav støj både på de indre og ydre linjer. Det er et forretningsområde, som vi har meget stor tiltro til i fremtiden kan være med til bringe bedre balance i de økonomiske tal,« siger Lars Windfeld.

Det fremgår af regnskabet, at koncernen i det kommende år arbejder med planer for udbygning af Atletions VIP-faciliteter. Århus GF har i lang tid haft pladsmangel til at servicere sine sponsorer.

mikkel.hemmer@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.