Første skridt mod uddannelsesfusion

Handelshøjskolen og Kaospiloterne vil drøfte tættere samarbejde efter kovending i Dansk Folkeparti. DF-folketingsmedlem valgt i Grenaa gik til kamp for Kaospiloterne.

Handelshøjskolen i Århus er klar til at drøfte en fusion med Kaospiloterne i Århus. Det siger Børge Obel, rektor for Handelshøjskolen, efter at Dansk Folkeparti torsdag vendte på en tallerken og sagde ja til statsstøtte, hvis Kaospiloterne underlægges Handelshøjskolen.

»Vi har i forvejen en samarbejdsaftale, og vi vil nu gå positivt ind i drøftelse af, om en sammenlægning kan være en mulighed. Men mulighederne afhænger naturligvis også af de økonomiske rammer, der meldes ud. Kaospiloterne laver noget, som er anderledes i forhold til vores uddannelser, og vi må nu se på, hvordan det kan passe sammen. I hvert fald er det positivt, at noget, der ser ud til at være en succes, nu kan fortsætte,« siger Børge Obel.

De to uddannelsessteder indgik i november sidste år en treårig samarbejdsaftale om uddannelse og forskning.

Dengang var fusion ikke på tale, men det kan blive en realitet, fordi DF netop betinger sig, at Kaospiloterne skal »lægges ind under« Handelshøjskolen.

Besøg hos Kaospiloter

Med til at ændre holdningen hos Dansk Folkeparti har været partiets folketingsmedlem Kim Christiansen, der er valgt i Grenaa.

Sammen med en række øvrige østjyske folketingsmedlemmer var han i sidste uge på besøg hos Kaospiloterne, og Kim Christiansen, der er medlem af Folketingets erhvervsudvalg, har anskuet sagen fra en erhvervsvinkel.

»Ved besøget i sidste uge fik jeg et positivt indtryk af uddannelsen, og derfor er jeg i partiet gået meget i brechen for uddannelsen. Kaospiloternes egne jobtal viser blandt andet, at 29 er blevet selvstændige, og hvis de hver især skaber 10 arbejdspladser, er det 300 nye arbejdspladser. Og det er lige præcis den slags iværksættere, som Danmark skal leve af i fremtiden. Derfor har jeg som erhvervsmand i Dansk Folkeparti appelleret til, at man giver Kaospiloterne en chance, og det er der tilsyneladende blevet lyttet til i partiet,« siger han.

Sammenlagt med forslaget om en pragmatisk løsning, hvor "de vilde" kaospiloter indlemmes i den etablerede uddannelsesinstitution Handelshøjskolen i Århus, har det betydet, at Dansk Folkeparti kunne beslutte at acceptere en statsstøtte til uddannelsen.

»Der har været en grad af skepsis i partiet for, at Kaospiloterne blot er en langhåret fritidsbeskæftigelse for nogle mennesker, og derfor giver en løsning med Handelshøjskolen en vis grad af tryghed,« siger Kim Christiansen, der er bosat i Mariager, hvor han driver en isenkramforretning.

Kovending glæder

Dansk Folkepartis kovending mødes med glæde hos Kaospiloterne, der er klar til at følge anbefalingen:

»Vi vil nu meget snart mødes med Handelshøjskolens ledelse for at snakke om mulighederne for et tættere samarbejde. Om der bliver tale om en egentlig fusion, er alene op til bestyrelserne at afgøre,« siger Bo Blaabjerg, adm. chef ved Kaospiloterne, der allerede fredag havde en snak med Børge Obel, Handelshøjskolen.

Hvilken konkret samarbejdsmodel, de to uddannelser lander på, må tiden vise. På politisk plan skal den videre fremtid og økonomi for uddannelses-samarbejdet vurderes af undervisningsminister Bertel Haarder (V), der lige nu har ansvaret for Kaospiloterne, og videnskabsminister Helge Sander (V), der har ansvaret for Handelshøjskolen og landets øvrige universiteter.

jorgen.rye@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.