Ekspedient i kvælningsfare

En 37-årig århusiansk mand skal nu mentalundersøges, efter at han fredag blev varetægtsfængslet for forsøg på at kvæle en ekspedient ved at vikle en telefonledning om halsen på ham og stramme til.

Episoden skete torsdag omkring kl. 15.45 i Kirkens Korshærs genbrugsforretning, Stikkontakten, på Nørre Allé. Her havde den 37-årige forinden generet folk på gaden foran forretningen. Dette var blevet påtalt af en medarbejder. Kort efter var den senere anholdte kommet ind i forretningen og havde optrådt truende og aggressivt over for ekspedienten, der derfor ringede efter hjælp.

Pludselig gik den 37-årige om bag disken og skubbede ekspedienten omkuld, tog telefonen fra ham og begyndte at vikle telefonledningen om halsen på ham.

Kun to kunders hurtige indgriben forhindrede, at ekspedienten kom noget til. De sørgede efterfølgende for, at den 37-årige blev smidt ud af butikken. Han blev senere på eftermiddagen anholdt på sin bopæl.

Nægtede sig skyldig

Den 37-årige - en høj og kraftigt bygget mand - forklarede i retten, at han er kommet hos Kirkens Korshær igennem 15 år. Han nægtede sig skyldig og sagde, at han aldrig har gjort nogen fortræd. Til gengæld ville han gerne medgive, at han er uvenner med ekspedienten. Den 37-årige har tilsyneladende tidligere anklaget ekspedienten for at stjæle penge fra kassen. Desuden købte den sigtede for et par måneder siden et brugt fjernsyn, som han er utilfreds med. Han mener, at fjernbetjeningen ikke passer til det. Men ekspedienten var efter den 37-åriges mening ikke villig til at indrømme denne fejl.

Verserende sager

Det fremgik af grundlovsforhøret, at politiet har en række verserende sager mod den 37-årige. I sommeren 2005 blev det besluttet, at der skulle udarbejdes en mentalundersøgelse af manden, der dog indtil videre er udeblevet fra alle aftaler. Anklageren argumenterede derfor i sin påstand om varetægtsfængsling for, at det så vil blive muligt at sikre, at mentalundersøgelsen foretages.

Dommer Claus Bruun fulgte indstillingen om fire ugers varetægtsfængsling med den begrundelse, at der dels er særligt bestyrket mistanke om, at manden er skyldig og dels, at overfaldet på en ekspedient, der passer sit arbejde, er så groft, at hensynet til retshåndhævelsen taler for fængslingen.

Politiet har afhørt den ene af de to kunder, der greb ind overfor den sigtede. Til gengæld er det ikke lykkedes at finde frem til den anden samt et tredje vidne, der var i forretningen under overfaldet. Disse opfordres til at henvende sig til Århus Politi på 87311448.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen