Rådhuset i flyttekasser

Mens samfundet stadig kæmper for at komme i gear efter nytåret, kæmper en række ansatte på Århus Rådhus for overhovedet at kunne arbejde.

Sagsmapper er pakket ned, telefoner ikke installeret, skriveborde på vej og computere midlertidigt sat op.

Til gengæld summer der af håndværkeraktivitet.

Årsskiftet var nemlig startskuddet på en ambitiøs ændring af magistratsafdelingerne i kommunen, og det betyder, at temmelig mange ansatte på rådhuset ikke har fået et skrivebord, har deres ting i flyttekasser eller plages af håndværkerstøj dagen lang.

Få fridage i julen

»Vi har været ramt af, at der har været meget få fridage i julen og nytåret, for rådmandskontorer og andet har i princippet skullet fungere indtil fredag den 30. december kl. 16.00 og så være ombyggede og klar mandag den 2. januar, og det kan ikke lade sig gøre,« siger chefen for kommunens ejendomsforvaltning, Poul Spliid Pedersen.

Et af de steder, hvor der virkelig skal rokeres, er den nye børn- og unge-magistrat, for den har tidligere ikke haft til huse på Århus Rådhus.

Fire om én telefon

Således er rådmandssekretariatet ikke blevet installeret og bliver det først i næste uge, og selv om fire mand indtil videre må deles om én telefon, tager de ansatte det med godt humør.

»Vi kommer fra forskellige afdelinger, så det er en god måde at lære hinanden at kende på,« siger sekretariatschef Hans van Binsbergen, hvis mødebord i denne uge har været kontor for fire ansatte i sekretariatet.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen