Et vartegn for Århus

Århus har fremragende arkitekter. Lad dem gå sammen om at skabe en markant hovedbygning til en landsudstilling i 2009.

VI HAR HER i Århus en masse fremragende arkitekter, tegnestuer, og så naturligvis også Arkitektskolen.

Jeg har gået og tænkt på, om det kunne være en idé, at alle disse brave, fremsynede, idérige arkitekter, i fællesskab udtænkte et gigantisk, spektakulært bygningsværk, som kunne være basen for en landsudstilling 2009.

Jeg kunne forestille mig, at bygningsværket skulle stilles op ude i Tangkrogen tæt på, hvor "Den Hvide By" i 1909 var bygget op.

Vi er altid med

Mine tanker går også i retning af de verdensudstillinger, der holdes, og hvor Danmark altid er med og har sin egen pavillon.

Men det skal i den grad være et bygningsværk, som rykker ud over landets grænser. Tænk på Eiffeltårnet i Paris, som i sin tid blev bygget som en del af en verdensudstilling, og meningen var, at dette tårn skulle rives ned, efter at udstillingen var slut. Men det står der jo den dag i dag.

Hvem ved, måske de skønne arkitekter i byen kunne være så heldige at skabe et arkitektonisk mesterværk i fællesskab, som kunne gå hen og blive et nyt varetegn for Århus.

Bygningsværket skal kunne samles som et byggesæt, og alle materialerne skal naturligvis være sponsoreret af dansk erhvervsliv, industri og eventuel sættes sammen af mere eller mindre frivillig arbejdskraft.

Et fælles projekt

Jeg forestiller mig nemlig, at dette projekt 2009 er et fælles projekt, hvor alle, der er med på ideen, tager det som en udfordring.

Inde i det gigantiske og meget store bygningsværk skal så selve udstillingen bygges op.

Det skal være en historisk udstilling, som fortæller om landsudstillingen i 1909 og samtidig ser frem:

Hvad sker der i Danmark lige nu, og hvor er vi på vej hen.

Jeg forestiller mig en overvældende opbygning af alt fra a til z inden for industri, erhverv, kunst og kultur osv. Og der sker jo meget i landet, som gør, at Danmark ikke er til at komme udenom på verdensplan.

Lad os samle alle disse ikoner på alle planer i udstillingshuset.

Lad os vise, at Århus er i stand til at lave en landsudstilling, der rykker, som den gjorde i 1909.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen