Dansere dystede om filmrolle

Casting i går i Århus til en dokumentarfilm, som optages i byen til marts, og som portrætterer mennesker med enedans som fælles tema.

Instruktøren Jesper Ravn er i et samarbejde med det århusianske filmselskab Deluca i gang med forberedelserne til en dokumentarfilm med arbejdstitlen "Hvordan de danser", hvor slutscenen vil være dans med hovedpersonerne på toppen af en af byens højeste bygninger.

I går var der casting til filmen på GRAN - teater for dans. Målet for Jesper Ravn er at finde fire-fem personer, som han med sin film kan portrættere, og hvor den fælles indgang til personerne vil være måden, de danser med sig selv på i hverdagen.

»Hovedpersonerne skal ikke være professionelle dansere, men skal blot kunne give sig hen og lade deres personlighed brænde igennem,« siger Jesper Ravn.

Også for de ældre

Der er brug for personer i flere aldre, men indtil nu har kun godt en halv snes kvinder i alderen op til 30 år meldt sig. Men som Jesper Ravn siger, så er det nok et generationsspørgsmål, »for hvor mange 70-årige danser i hverdagen alene derhjemme, modsat de yngre årgange.«

Med til castingen i går var f.eks. 19-årige Polina Bohan. Hun er russer fra Moskva, har boet fire år i Danmark og fulgte efter sin mor, der kom til landet for fem år siden. Polina Bohan har en skønhedsklinik i Nørregade og er meget kropsbevidst:

»Jeg elsker at danse, dyrkede ballet som barn og vil gerne vise, hvad jeg kan. Jeg går til hård træning hver dag i et fitnesscenter og arbejder på at være med næste år i Miss Fitness-konkurrencen.«

Hun var iført typisk work out-dragt, og hun smurte benene ind i olie og fik varmet godt op, inden hun foran Jesper Ravn og filmens fotograf, Anders Elgaard, fra Deluca Film dansede til musik af Michael Jackson.

Med i går var også den 28-årige Lene Bang Henningsen, som er ansat i administrationen på GRAN:

»Jeg elsker at danse, ja jeg kan slet ikke lade være derhjemme alene, når jeg vasker op eller støvsuger. Jeg hygger mig med bevægelse og glæder mig til at komme ud i byen for at danse og da bare improvisere.«

Dans på toppen

Jesper Ravns projekt drejer sig indtil videre om en dokumentarfilm på op til 20 minutters varighed. Filmen går tæt på de medvirkende i deres hverdag, og som nævnt er der fokus på den måde, de danser på uden partner. Håbet er at sælge filmen til en dansk tv-station. Der er også planer om et tilsvarende filmprojekt i udlandet.

Jesper Ravn har allerede udset sig et højhus i Århus til slutscenerne - nemlig KPMG-huset ved Bruun's Galleri, hvis det da er muligt at få lov. Planen er at en fotograf i en helikopter skal filme, når de fire hovedpersoner for første gang mødes til en form for fællesdans på toppen af Århus.

Er De interesseret, er det næppe for sent at kontakte Kirsten Sørensen hos Deluca Film i Højbjerg.

kras@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen