Rap om lortehår og mavegas

Selv om man er 50 år, kan man godt rappe og lave en forretning ud af sin alder, skulle vi hilse at sige fra ny, halvgammel rockduo fra Århus.

Det kunne have været en almindelig dag på kontoret, da redaktionens altid unge og evigt fremadstormende, aldrig sovende og altid på kaffe og rigeligt med smøger-rockredaktør kom forbi.

Nåh, tænkte man ved sig selv.

Man kan nok godt blive spurgt til råds om rockens store vidundere, selv om man snart fylder 50. Man følger ved lidt med.

Men så var det, han smed en single-cd på mit bord med et lakonisk:

»Du er vist i målgruppen, ikke?«

Og snart spytter en ældre - undskyld: 50-årig - rocksanger med levet liv på stemmelæberne en slentrende rap ud i æteren:

»Nu er det natpisseri og for meget mavegas, men jeg har penge i banken, så jeg har klaret mig godt,« synger han og sætter englekor på ordet "Lortehår" - hår, så tyndt, det er pinligt.

Pladeselskabet

Jeg må ringe til RecArt, pladeselskabet, der har udgivet dobbeltsinglen "NuDu50" og "JegHarKlaretMigGodt".

»Om det er ærligt ment? Om det er en gimmick? Ja til det første, nej til det andet spørgsmål. Vi går ud fra, at der er et publikum. At dømme efter forhåndsinteressen, rammer de helt klart en målgruppe, der aldrig bliver sunget om,« siger Jacob Hille.

Han forklarer, at idéen opstod hos de gamle venner, Steen Gjerulff, som har et pladestudie, Cue-Mix i Holme, og rockjournalist Uffe Normand på Århus Stiftstidende.

»De er begge årgang 1956 og arbejder på en hel cd. Og de har skabt et helt koncept omkring det her med at fylde 50. De har en webshop, hvor du kan købe singlen, t-shirt og badehåndklæder.«

Webadressen er www.50-50.dk

Her kan man købe hele singlen for et symbolsk beløb.

Men man møder de 50 med stadigt mindre sindsro, for ifølge tekstforfatter Uffe Normand er jeg »en af dem, de helst vil vælge fra.«

»Alt det lort med, at du er rigets bedste guld, kan du stoppe op i r....«

»Gamle svin i hvide kitler kalder dig et hjertestop, du tager viagra og bypass, før du når at se dig om.«

Jeg er »skindød i samfundsperspektiv,« og »bliver sat i bur«

»Er det svært at forstå, så tag i byen og spil lidt smart. Men vælg et stille og roligt sted, hvor du kan købe en luder, så du kan føle, at du stadig følger med.«

Ironi? Uffe Normand, tillykke med de 50 år?!. Jeg håber, jeres single er ironisk ment?

»Godt gættet. Vi er jo et par knægte, der i stedet for at gå på bar eller spille golf, sætter os i studiet og laver numre. Og vi mener jo, at det ikke er så slemt at blive 50. Det er aldrig for sent at have en god barndom. Da min far var 50, var han en gammel mand. Vi andre er 50 på en anden måde,« svarer Uffe Normand i en tone, der får humøret til at stige.

»Og vi har været overraskede over efterspørgslen. Der findes jo masser af supergode bands af 25-årige, som ikke kan få plads i medierne. Men vi stikker ud. Vi har været i mange medier - og nu også JP Århus. Men jeg har ikke været i Stiften. Jeg er jo selv inhabil til at skrive om mig,« griner Uffe Normand.

Er det rigtigt, at I lavede disse sange, fordi der manglede noget for de 50-årige?

»Ja.«

Rolling Stones

Hvad med Rolling Stones i Horsens til sommer?

»Stones er alt for dyre. Og de synger jo ikke om det at være 50. Det er vores speciale. Og nu sælger vi også t-shirts på hjemmesiden. Det er den ægte vare - den mindste større er en XL,« slutter Normand, som heldigvis slutter en af de to sange med:

»Er der udsigt til plejehjem, nej 'gu er det da ej. I hvert fald skal I ikke gemme nogen peddigrør til mig.«

Æd den, hr. superunge rockredaktør...

anders.lange@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen