To operaer på stribe

Den Jyske Operas "Cavalleria rusticana" og "Bajadser" byder begge på let spiselige handlingsforløb med store følelser.

Billetsalget går fint til Den Jyske Operas to-på-stribe aften med operaerne "Cavalleria rusticana" og "Bajadser", som først spiller i Musikhuset Aarhus og siden sendes på landsturné.

»Premieren torsdag er som normalt den sværeste at få løbet i gang, men ellers sælger vi omkring 100 billetter om dagen. Og lørdagen er ved at være udsolgt,« siger marketingkoordinator Trine

Dueholm, Den Jyske Opera.

Begge operaer foregår på Sicilien og byder på let spiselige handlingsforløb med store følelser, kærlighed, had, hidsige arier, drab og storladen musik som romantisk tegnsætning.

Skiftende roller

Pietro Mascagnis "Cavalleria rusticana" fra 1890 har australske Dominic Natoli og Anders Lundh til på skift at synge rollen som den unge Turiddu, som er splittet mellem individ og samfund, passion og normer. Hans hustru synges på skift af Anette Bod og Sasse Flodgaard.

I Ruggiero Leoncavallos "Bajadser" fra 1892 deles Anders Lundh (når han altså ikke synger i "Cavalleria rusticana") og Jens Krogsgaard om hovedpartiet som gøgleren Canio, mens Elsebeth Dreisig og Lone Rasmussen skiftes til at være hustruen Nedda med Sam McElroy som hustruens elsker.

Den Jyske Operas Kor supplerer, mens musikken klares skiftevis af Danmarks fem landsdelsorkestre under musikalsk ledelse af David Angus. Robert Bøgelund Vinther har iscenesat i Louise Becks scenografi.

Koreografien i dansenumrene er lavet af Marie Brolin-Tani, som tidligere ledede det århusianske MBT Danseteater, som nu er overtaget af Granhøj Dans. Nu leder hun Skånes Danseteater.

Den Jyske Opera: "Cavalleria rusticana" og "Bajadser". Musikhuset Aarhus

25.-28. januar. Derpå landsturné med 19 forestillinger.

anders.lange@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen