Asbest på Journalisthøjskolen

I forbindelse med den senere tids mange asbestfund har man også gennemgået bygningerne på Danmarks Journalisthøjskole (DJH). I den ældste del af bygningen, der er fra 1973, har man nu fundet forekomster af asbest.

Der er fundet asbestholdige plader i en række kontorer og undervisningslokaler samt på gangarealer. Det drejer sig om plader ved vinduespartier, plader, der dækker ventilationsanlæg, samt skydelåger.

»Afledt af den senere tids debat om asbest bad nogle medarbejdere om at få undersøgt, om der var asbest i pladerne på kontorerne. Vores bygningsservice sendte nogle plader til Teknologisk Institut, der kom frem til, at pladerne indeholdt 25 pct. asbest. Derefter har vi lagt en handlingsplan samt informeret personalet og de studerende,« fortæller administrationschef Kirsten Jensen, der også er formand for skolens sikkerhedsudvalg.

Medarbejderne blev orienteret mandag aften, da resultatet lå klart, mens de studerende fik besked tirsdag morgen.

Indtil videre er der ikke noget, der tyder på, at asbestfundet giver fridage til de studerende. I løbet af de kommende tre weekender vil et hold af malere forsegle de asbestholdige plader, inden de efter den nuværende plan bliver udskiftet til sommer, hvor der ikke er nogen på skolen.

»Det er planen indtil videre, men det kan være, at det viser sig, at pladerne kan udskiftes hurtigere. Vi opfordrer medarbejdere og studerende til at tage det roligt. Det er selvfølgelig et alvorligt problem, men vi gør straks noget ved det, og situationen bliver forbedret for hvert minut, malerne arbejder,« siger Kirsten Jensen.

DJHs bygningsservice er i kontakt med arkitektfirmaet Kjær & Richter, der skal udarbejde en plan for udskiftningen af det asbestholdige materiale.

Efter forseglingen af asbesten er det ikke nødvendigt at fjerne materialet, men af psykologiske årsager har skolens ledelse valgt at gøre det alligevel.

DJHs bestyrelse blev orienteret om sagen på et møde i går. Desuden er problemet nævnt i et oplæg til Undervisningsministeriet om skolens renoveringsbehov.

anders.lai@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen