Fængsel for trusler på Åbykroen

En 34-årig mand blev i går idømt fire måneders fængsel for at true et par værtshusgæster, der har vidnet mod ham i en voldssag.

Svært påvirket af spiritus mødte en 34-årig mand fra Århus i oktober sidste år op på Åbykroen på Silkeborgvej, hvor han truede to mænd, der tidligere på året havde vidnet mod ham i en voldssag i de samme lokaler.

»Han kom hen til os i baren og sagde, at han ville bruge resten af sit liv på at smadre alt, hvad vi havde kært,« forklarede et vidne i går i retten.

Påvirket af vodka

Manden forklarede i retten, at han havde drukket en hel flaske vodka inden værtshusbesøget. Han huskede derfor ikke, hvad der var sket.

»Men det er ikke nogen undskyldning, at man er påvirket af alkohol,« fastslog dommer Torkil Rasmussen, da han havde afsagt fængselsdommen på fire måneder.

»Vi kan ikke tillade den rockermentalitet, man skal ikke have lov til at rende rundt og true vidner. Det ville være en bombe under retssystemet.«

Sagen tager udgangspunkt i en tidligere episode på Åbykroen fra 2005, da den tiltalte så sig gal på et par af de øvrige værtshusgæster.

Kastede med flasker

Han kastede med flasker og ramte en mand i hovedet, så han fik en flænge over det ene øje. En kvindelig gæst slap med skrækken, idet en flaske susede forbi hendes hoved.

Den 34-årige greb desuden en ølkasse for at bruge den som kasteskyts, men en af stedets andre gæste nåede at tage den fra ham.

Gerningsmanden benyttede lejligheden til at true med at sparke den kvindelige værtshusgæsts tænder ud med hans sikkerhedssko, hvis hun gik til politiet, og tre måneder senere vente han tilbage til Åbykroen, hvor han fremturede med lignende trusler mod et andet vidne.

Flere trusler

Den 34-årige mand blev i maj sidste år idømt ni måneders fængsel for vold og trusler på Åbykroen, men sagen endte altså ikke her.

Sidst på eftermiddagen den 19. oktober sidste år mødte han igen op på Åbykroen, og efter 10 minutter blussede ballade mellem ham og vidnerne fra voldssagen op igen.

»Han begyndte at råbe og skrige. Han sagde, at vi havde et meget stort problem, og at han ville gøre alt muligt ved vores familier,« forklarede et vidne i går i retten.

Vidnet blev bakket op af den kvinde, som var tæt på at få en flaske i hovedet ved sagens begyndelse i 2005.

»Han virkede meget ophidset,« fortalte kvinden, som optog truslerne på sin mobiltelefon.

Trak trusler tilbage

Da et af vidnerne spurgte ham direkte, om han skulle betragte udtalelserne som trusler, svarede gerningsmanden nej. Derfor argumenterede den tiltaltes forsvarsadvokat Morten L. Wagner for, at truslerne teknisk set var blevet trukket tilbage.

»På mig virker det her som en gang fuldemandssnak,« sagde advokaten, der pegede på frifindelse.

Den model kunne politiets anklager Helle Iversen dog ikke bruge til ret meget.

»Når truslerne er afleveret, kan man da ikke bare trække dem tilbage. Det er ligesom at høre Erhardt Jacobsen påstå, at det har han aldrig sagt.«

kasper.schutt@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen