Politisk ballade om Mary-besøg

Venstre mener, at borgmester Nicolai Wammen (S) har forvandlet kronprinsesse Marys besøg til et socialdemokratisk pr-projekt. Borgmesteren afviser, at han forsøger at holde nogen udenfor rampelyset.

Når kronprinsesse Mary besøger Gellerup i dag, ville hendes gravide mave ved siden af børn- og ungerådmand Louise Gades (V) ditto være et godt billede. Men den fotomulighed får den sammenstimlede verdenspresse ikke.

Borgmester Nicolai Wammen (S) er ene om at repræsentere magistraten på ruten rundt i Gellerup, og det har udløst kritik i Venstre-kredse. Besøget har forvandlet sig til et socialdemokratisk pr-projekt, hvor det handler om at holde andre væk fra rampelyset, lyder kritikken.

Rådmand blev afvist

Social- og beskæftigelsesrådmand Gert Bjerregaard (V) har i magistraten foreslået, at rådmændene skulle med ud til Gellerup og præsentere de projekter, som de står i spidsen for. For Gert Bjerregaards vedkommende projekt "Ung for unge". Men det blev afvist, og rådmændene må nu nøjes med som indledning på besøget at møde kronprinsessen bag lukkede døre på Rådhuset.

Samtidig mener rådmanden, at det havde klædt borgmesteren at lade byrådsmedlemmer med indvandrerbaggrund deltage ved dagens frokost i Bazar Vest. Nu deltager kun Susan Arac (S).

V: Vi er ikke forsmåede

Gert Bjerregaard afviser, at kritikken bunder i, at Venstre føler sig forsmået.

»Som borgmester bør man skabe en balance i tingene. Så nytter det ikke at lave et program, hvor man ikke tager hensyn til sammensætningen i byrådet,« siger rådmanden, som peger på, at rådmændene altid stiller op, når der er problemer i vestbyen.

»Det er klart, at vi også gerne vil være med til at fortælle de gode historier, og det synes jeg også, at man som borgmester skal have overskud til at kunne se,« lyder det fra Gert Bjerregaard, der dog helt overordnet set mener, at programmet er godt og spændende.

Wammen uforstående

Borgmester Nicolai Wammen (S) understreger, at fokus har været på sammen med kongehuset at sammensætte et program, der på bedst mulig måde afspejler hverdagen i Gellerup.

»Derfor har vi lagt stor vægt på, at kronprinsessen kommer i øjenhøjde med beboerne og medarbejderne i Gellerup. Jeg vil opfordre til, at alle lader det politiske fnidder ligge. Lad os i stedet samle kræfterne om at sikre kronprinsessen, beboerne og medarbejderne i Gellerup en rigtig god dag,« udtaler borgmesteren, der er uforstående over for kritikken, når rådmændene faktisk får mulighed for at møde kronprinsessen på Rådhuset.

Børn og ungerådmand Louise Gade (V) ønskede mandag ikke at kommentere sagen.

martin.johansen@jp.dk

jonas.hvid@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen