Leder: Forkert hal

BRUUNS GALLERI har planer om en større udvidelse og vil realisere det projekt, som skiftende byråd i Århus har behandlet det seneste halve århundrede overdækningen af banegraven mellem Bruunsgade og Frederiks Allé.

På et eller andet tidspunkt må det projekt blive realiseret, og selv om det foreslåede projekt er fristende for kommunen, idet byen tilføres en attraktion kvit og frit, så er der en række andre spørgsmål, der skal afklares.

Der er brug for nogle analyser, inden politikerne kan beslutte sig, for lige netop dette projekt er lidt ud over det sædvanlige.

Vi mangler også at få overblik over, hvordan ejerne af Bruuns Galleri, selskabet Steen og Strøm, forestiller sig, at området skal tage sig ud.

Vi har også brug for at vide, hvad det vil betyde for detailhandelen. Kan Århus være interesseret i, at området omkring Magasin og Latinerkvarteret måske risikerer nogle økonomiske problemer, hvis kunderne i for stort tal drages mod et nyt og kolossalt butikscenter? Også for forretningerne på Strøget må det være afgørende, at kunderne bevæger sig langs hele gågaden.

Der er også foreslået en multihal i forbindelse med det nye projekt. Der er det gode at sige om forslaget, at hallen i det mindste ikke bliver fejlplaceret ved cykelbanen eller væddeløbsbanen, men banegraven er næppe den perfekte placering.

Multihallen bør bygges i tilknytning til Scandinavian Center, så byen kan blive en del af kongresindustrien og herved kan hente ganske betydelige indtægter.

Se, hvad Århus vil kunne tilbyde de gæster, der vil komme til byen for at deltage i en kongres, der som regel varer flere dage. På få minutter vil gæsterne være i centrum eller på en café ved åen. De kan gå i Musikhuset, besøge ARoS eller Strøget. Det tager heller ikke lang tid at nå tilbage i historien i Den Gamle By.

Samtidig kan multihallen bidrage til, at Scandinavian Center får den funktion, som det egentlig var tiltænkt.

Folk besøger gerne området. Man behøver bare at komme der, når der er arrangeret messer. Tusinder strømmer til, og det vil de også gøre, hvis der var tale om en ny hal, der kunne byde på koncerter, sportsarrangmenter, kongresser samt udstillinger.

Alt sammen vil det skabe liv i området.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.